Fonseca stopirao Džekin odlazak u Inter iako je skoro sve bilo završeno

Odustali od razmjene igrača

Fonseca stopirao Džekin odlazak u Inter iako je skoro sve bilo završeno

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko ovog januara bio je na korak od odlaska iz Rome zbog nesuglasica s trenerom Paulom Fonsecom.

Fonseca i Džeko imali su sukob nakon poraza Rome u Kupu Italije od Spezije, a trener Rome odlučio je tada da udalji bh. napadača iz prvog tima. Džeko je trenirao odvojeno od ekipe i bilo je skoro sigurno da napušta Romu.

Rimski klub je nudio Džeku nekim evropskim klubovima, ali mnogi su to dobili jer se radi o prelaznom roku u toku sezone. No, veliki interes za sve to na kraju je pokazao Inter koji je želio da dovede Džeku.

Čelnici Rome i Intera obavili su nekoliko razgovora, ali na kraju dogovor nije postignut. Džeko je trebao put Meazze, dok je u suprotnom pravcu na Olimpico trebao doći Alexis Sanchez.

Mnogi su smatrali da će Roma i Inter postići dogovor jer je skoro sve bilo riješeno, no u posljednjem trenutku je stopirana razmjena igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji objavili su jutros da je za to "kriv" Paulo Fonseca koji je shvatio da tom razmjenom igrača će Roma biti na gubitku. Inter bi dobio dosta dolaskom Džeke jer se Alexis baš ne snalazi najbolje u ovom timu, a s druge strane Roma bi izgubila jednog od ključnih igrača.

Fonseca je nakon svega javio čelnicima kluba da odustanu od svega, te je nekoliko dana kasnije na sastanku riješi sve nesuglasice s Džekom i vratio ga u prvi tim.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Pa nemoj čitat ako te smara :)
10 1
almir9
Dilleta Leotta je djevojka sa velikim Fonsecama.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi