Džeko: Očekivali smo tešku grupu, još osjećam gorčinu poraza od Finske

Prokomentarisao grupu u kojoj se nalazimo za kvalifikacije za SP 2022. godine

Džeko: Očekivali smo tešku grupu, još osjećam gorčinu poraza od Finske

S. Mlaćo

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo koje će 2022. godine biti održano u Kataru obavljen je sinoć u Zurichu.

Nogometna reprezentacija naše zemlje nastupat će u grupi D sa Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom.

Jasno je da nas čeka težak posao, ali daleko od toga da smo bez šansi.

Žrijeb je prokomentarisao i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko.

"S obzirom na to da smo na žalost izgubili mjesto u toj trećoj jakosnoj grupi i pali u četvrtu, očekivali smo jednu tešku grupu kao što i jeste ova koju smo dobili. Imamo svjetske prvake i Francuska je sasvim sigurno najveći kandidat za prvo mjesto. Tu je i Ukrajina koja već godinama igra jako dobro, zatim Finska koju dosta dobro poznajemo. Još uvijek nekako osjećam gorčinu kad se sjetim poraza od njih, koji nam je na neki način i onemogućio da odemo na Evropsko prvenstvo. Sigurno da iz petog šešira isto tako nismo imali sreće s obzirom na to da je Kazahstan jedna od boljih reprezentacija u toj jakosnoj grupi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bez obzira na sve to mislim da smo posljednjih godina pokazali da smo mi najveći protivnik sami sebi. Kada mi ne dajemo maksimum tada teško možemo pobijediti ikoga, ali s druge strane ako svaki pojedinac u timu daje 100 posto od sebe i ako je organizaciju u i oko reprezentacije na nivou, smatram da onda možemo igrati sa svakim", kazao je Džeko te dodao.

"Ozbiljnost, odgovornost i zalaganje, mislim da je to najviše nedostajalo reprezentaciji. BiH ima dosta kvalitetnih igrača a posljednje utakmice su pokazale da smo dobili i neke mlade igrače i siguran sam da imamo kvalitet da se napravi nešto više nego što smo to uradili u posljednjem periodu. Da bismo se plasirali na još neko veliko takmičenje, ove tri stvari koje sam pomenuo moraju da budu na nivou u svakoj utakmici".

Top Komentari

Ajax11
Pa ti kreni prvi od ti neki navodeni tacaka...kao kapiten uhvati tog nekog za vrat tokom utakmice kada vidiš da zalaganje nije na nivou
10 5
RZ88
E moj Dzeksone uvijek nesto pametujete a trebao si ih postrojiti protiv S. Irske a ne ko pi*de odigrati. Tesko ce biti ali bolje uvijek bude kada ne ocekujemo puno od vas. Uvijek ste tako pravili rezultate.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti