U Galati preziru Džeku, pronašli video koji se širi kao kuga: "Evo, ovo vam je njegovo pravo lice"
Edin Džeko je bio izrevoltiran objavom Galate i fotografijom Maura Icardija sa masnicom ispod oka

Tenzije na najvišem nivou

U Galati preziru Džeku, pronašli video koji se širi kao kuga: "Evo, ovo vam je njegovo pravo lice"

Edmir Škorić

U nedjelju je sve bilo u znaku turskog derbija Fenerbahče - Galatasaray, ali on nije donio nikakvih fudbalskih uzbuđenja i sve se zapravo svodilo na fauliranje protivnika i pokušaj da se po svaku cijenu ostane neporažen.

Fener je bio domaćin, ali je svakako zadovoljan sa 0:0, pošto je i s tim rezultatom ostao na vrhu tabele, iako i dalje ima jednak broj bodova kao gradski rival Galatasaray.

Utakmicu je obilježilo rekordnih 45 faulova, sedam žutih kartona, ali nekim čudom nijedan igrač nije isključen u 90 minuta istanbulske borbe. Na kraju, u centru pažnje prvi strijelci timova Edin Džeko i Mauro Icardi.

Edin i Mauro imali su verbalni okršaj u finišu prvog dijela, a kasnije su "zaratili" na društvenim mrežama. Iz Galate su objavili Icardijevu fotografiju s modricom ispod oka tvrdeći da ju je dobio u duelu s jednim igračem Fenera i da je trebao biti dosuđen penal.

Na takvu objavu Džeko nije mogao ostati dužan i poručio je da je nevjerovatno da su to objavili, te da je Icardi pomenutu povredu zadobio u finišu utakmice kada se zabio u stativu gola Dominika Livakovića.

Oglasi

Zbog Džekinog komentara nastao je totalni haos i svađa navijača Fenera i Galate na društvenim mrežama. Jedni su stali u odbranu Džeke, a drugi Icardija i počeli su s uvredama.

Na društvenim mrežama vlada veliko natezanje između predstavnika jednog i drugog velikana iz Turske. Navijači dijele razne objave, a tokom ponedjeljka brojni Galatini pronašli su snimak iz prošlosti kako bi "dokazali kakav je Edin Džeko".

Naime, radi se o detalju sa utakmice Porta i Rome iz Lige prvaka, kada je bh. reprezentativac pao nakon duela sa prgavim Pepeom, ali jasno je da je Dijamant odglumio jer evidentno je da ga Portugalac nije udario.

Zapravo, kontakta je i bilo, ali Edin se tek kasnije uhvatio za lice i pao kao pokošen. Navijači Galatasarayja smatraju da je time pokazao ko je i kakav je, te da on nema pravo da se miješa i Icardija optužuje da pokušava druge da prevari.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tenzije se neće tako brzo smiriti, pogotovo zato što nas za četiri dana očekuje novi duel turskih timova i to u okviru Superkupa, kada će se boriti za prvi trofej u sezoni.

Mogli bismo vidjeti nastavak 'rata' između Fenera i Galate, odnosno Edina i Maura, koji će sigurno nakon svega biti u prvom planu.

Top Komentari

Ham0
Klocina se samo sramoti
4 3
SamoSiroki
Prosipa se sad ali bio je dobar igrač
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi