Internetom kruži montaža Edina Džeke i Maura Icardija, Turci bezobrazniju fotografiju nisu vidjeli!

Navijači Fenerbahčea su pretjerali

Internetom kruži montaža Edina Džeke i Maura Icardija, Turci bezobrazniju fotografiju nisu vidjeli!

Endin Čaušević

Edin Džeko i Mauro Icardi danas su glavna tema turske javnosti nakon što su imali verbalni okršaj tokom derbija Fenerbahče - Galatasaray, a sve se nastavilo i na društvenim mrežama. Stvar u svoje ruke uzeli su i navijači Fenera koji šire pomalo bezobraznu fotografiju na Twitteru.

U utakmici koja se u Turskoj čekala mjesecima nedostajali su samo golovi jer smo na terenu vidjeli ogromne tenzije i varnice između igrača ljutih istanbulskih rivala.

Prednjačili su Džeko i Icardi koji su imali verbalni sukob u finišu prvog poluvremena, a sve se nastavilo i na društvenim mrežama. Iz Galatasarayja objavili su Icardijevu sliku s masnicom ispod oka tvrdeći da je istu dobio u duelu s igračem Fenera i da su oštećeni za penal.

Na takvu objavu Džeko nije mogao ostati dužan i poručio je da je nevjerovatno da su to objavili, te da je Icardi pomenutu povredu zadobio u finišu utakmice kada se zabio u stativu gola Dominika Livakovića.

Zbog Džekinog komentara nastao je totalni haos i svađa navijača Fenera i Galate na društvenim mrežama. Jedni su stali u odbranu Džeke, a drugi Icardija i počeli su s uvredama.

Oglasi

Međutim, navijači Fenerbahčea su otišli korak dalje jer su iskoristili fotografiju kada se Icardi zabio u stativu, te su napravili poprilično bezobraznu montažu.

Oni su na pomenutu fotografiju dodali i Edina Džeku, a svima je bilo jasno šta im je bio cilj i na šta aludira montirana fotografija koju navijači Fenera dijele po društvenim mrežama.

Čini se da su oni time zaista pretjerali, ali to nije ni čudo jer smo u okršajima turskih velikana navikli i na gore stvari kada su navijački obračuni u pitanju.

Oglasi

Zbog svega toga atmosfera se dodatno zagrijava i moglo bi sve "eksplodirati" već u petak kada će Fenerbahče i Galatasaray ponovo odmjeriti snage i to u finalu turskog Superkupa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sigurno je da varnica neće nedostajati, te da će Džeko i Icardi ponovo biti u centru pažnje. Neće biti čudo ako se Dijamant nađe na meti igrača Galate u ovoj utakmici, ali sigurno da ni bh. napadač neće ostati dužan.

Novi okršaj između Fenerbahčea i Galatasarayja će se igrati u Saudijskoj Arabiji u petak s početkom u 18:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti