Desna ili lijeva, potpuno je nevažno - Edin Džeko digao na noge 40.000 navijača!

Novi pogodak Dijamanta

Desna ili lijeva, potpuno je nevažno - Edin Džeko digao na noge 40.000 navijača!

Eldar Ganibegović

U 9. kolu turske Super Lige Fenerbahče dočekuje Hatayspor i već nakon 40 minuta vodi 3:0. Edin Džeko je upravo postavio taj rezultat.

Fenerbahče je do prednosti stigao već u sedmoj minuti kada je Tadić asistirao, a Szymanski pogodio.

Osam minuta kasnije Osayi-Samuel je povisio na 2:0, da bi Fenerbahče dobio penal koji je kasnije poništen zbog prethodnog ofsajda.

Igrala se 39. minuta kada je na 3:0 povisio Edin Džeko. Kardesler na golu gostiju je pogriješio i predao loptu u noge Fredu.

Brazilac je dodao Edinu Džeki, a njemu zaista nije bitno je li lijeva ili desna noga. Sjajno je pogodio i digao na noge 40.000 navijača na Sukru Saracoglu stadionu. 

Oglasi

Bio je ovo sedmi gol Džeke u ligi ove sezone, a dodao je i dvije asistencije. 

Osim toga, Džeko je dodao dva gola i tri asistencije na četiri meča pretkola Konferncijske lige, dok u grupnoj fazi nije nastupao.

Što se same utakmice tiče, Fenerbahče je imao još nekoliko dobrih šansi i gosti mogu biti i zadovoljni što gube samo 3:0.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kod gostujuće ekipe inače šansu s klupe čeka i 23-godišnji Armin Hodžić koji je u Hatayspor stigao iz FK Željezničar. 

Top Komentari

Trapatoni
Klasa nije sporna, medjutim covjek nula!
2 0
Pule24
Jeb.m i njemu mater
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi