Šta će biti s Džekom ovog ljeta: Dva kluba pomno prate njegovu situaciju u Interu

Postoji mogućnost da napusti Meazzu

Šta će biti s Džekom ovog ljeta: Dva kluba pomno prate njegovu situaciju u Interu

E. Čaušević

Italijanski mediji objavili su jučer da bi bh. napadač Edin Džeko mogao napustiti Inter na kraju ove sezone.

Džeko je na Meazzu stigao prije godinu dana iz Rome i iza sebe ima jako dobru sezonu u dresu Intera s kojim je uspio da osvoji dva trofeja.

Međutim, špekuliše se da bi Džeko nakon samo jedne sezone mogao da napusti Inter ukoliko ovaj klub dovede planirana pojačanja u napadu. Prva želja kluba je Paulo Dybala s kojim se već pregovara, a tu je i Romelu Lukaku koji svim silama želi da se vrati u Inter.

I ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio objavio je jutros da će se Džeko gotovo sigurno naći na transfer listi ukoliko klub dovede Dybalu i Lukakua, te da će upravo Dijamant biti višak u tom slučaju.

Naravno, odmah su počele špekulacije oko toga gdje bi Džeko mogao nastaviti svoju karijeru. Sinoć su mediji na Apeninima objavili da bi to mogao biti Juventus koji Džeku vidi kao zamjenu za Dušana Vlahovića.

Međutim, jasno je da Džeki neće biti problem naći novi klub iako je na zalasku karijere jer je pokazao svima da se još uvijek nalazi u vrhunskoj formi.

Jutros su se pojavile informacije da Džekinu situaciju pomno prate i čelnici Valencije, te da je novi trener španskog kluba Gennaro Gattuso poručio da bi bh. napadač bio odlično pojačanje za Šišmiše.

Također, piše se da je interes pokazao i Napoli, ali naravno sve su to još uvijek samo špekulacije i nije bilo nikakvih ozbiljnih ponuda kada je Džeko u pitanju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko se od jučer nalazi na zasluženom odmoru nakon još jedne duge sezone, a sigurno da će tek nakon što napuni baterije razmišljati o tome gdje će igrati naredne sezone. Očekuje se da će Džeko sigurno početi pripreme s Interom, a potom će trener Simone Inzaghi odlučiti kakve rezove će napraviti što se tiče napada.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
moze u FK Vrapcice
1 7
BigBabo
MLS.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi