Italijani plasirali važnu vijest: Otkriveno zašto nema Džekinog potpisa sa Interom

Jedan je preduslov

Italijani plasirali važnu vijest: Otkriveno zašto nema Džekinog potpisa sa Interom

Admin Čaušević

Edin Džeko ulazi u posljednje sedmice ugovora sa Interom, ali produženja saradanje o kojoj se priča već mjesecima i dalje nema. U nedjelju navečer Italijani su objavili itekako važnu vijest po tom pitanju. 


Džeko se nalazi u očajnoj formi. Već 16 utakmica je bez gola, ali povjerenje Simonea Inzaghija kao i cijelog ambijenta u Interu nije izgubio te je i dalje jedan od glavnih oslonaca Nerazzurra.

Iako je početkom godine produženje ugovora predstavljalo stvar formalosti, u međuvremenu produžetak saradanje još uvijek nije ozvaničen. Mnogi se pitaju zašto je to tako?

Specijalizovani portal za vijesti vezane za Inter je u nedjelju navečer donio itekako važan detalj zašto popularni Dijamant još uvijek nije stavio svoj paraf.

Navodno je dogovorena jednogodišnja saradnja uz godišnju platu od četiri miliona eura te jedan milion bonusa koji su lako dokučivi.

To je značajna finansijska žrtva milanskog kluba za jednog 37 godišnjaka što je najbolji pokazatelj kakvu zapravo reputaciju ima kapiten bh. reprezentacije na Giuseppe Meazzi.

Oglasi

Međutim, da bi ugovor bio potpisan pod tim uslovima potrenbno je ispuniti "samo" jedan uslov - izboriti plasman u Ligu prvaka i naredne sezone.

Izostanak plasmana u grupnu fazu elitnog takmičenja bio bio značajan ekonomski udarac za Nerazzurre koji bi u tom slučaju morali mijenjati svoje planove što je nedavno potvrdio i direktor Giusseppe Marotta.

Kako još uvijek nije poznato da li će Inter igrati Ligu prvaka mnogi dogovori su na "stand-byu" pa tako i Džekino produženje ugovora.

Nakon serije slabih rezultata Inter je pao na peto mjesto tabele Serije A, ali na sreću Nerazzurri za četvrtoplasiranim Milanom kasne samo bod, a do kraja je ostalo još devet kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interu svakako u prilog ne bi išlo eventualno uvažavanje Juventusove žalbe. U slučaju da se Binaconerima vrati 15 bodova, Nerazzurrima bi posao značajno bio otežan.

Inače, Džeko i društvo imaju i sporedni put do Lige prvaka naredne sezone, a to je osvajanje tog takmičenja. U četvrtfinalu Inter će igrati protiv Benfice. Prva utakmica je na programu već u utorak.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi