Krupne riječi od velike legende: "Džeko nema mira, Vlahović bi u ovom Interu dao 25 golova..."

Čuveni fudbaler komentarisao aktuelnu situaciju u Nerazzurrima

Krupne riječi od velike legende: "Džeko nema mira, Vlahović bi u ovom Interu dao 25 golova..."

Admin Čaušević

Edin Džeko i Dušan Vlahović kotiraju kao najbolji napadači Serije A, ali posljednjih sedmica fudbalere Intera i Juventusa baš i ne ide pošto su već dugo bez gola u prvenstvu Italije. 

Inter, barem kada je u pitanju Serije A, prolazi kroz ozbiljnu krizu. Nerazzuri više nisu u top 4 i samim tim je plasman u Ligu prvaka pod velikim znakom pitanja.

Jedan od krivaca zbog slabih rezultata je Romelu Lukaku, belgijski napadač koji promašuje sve i svašta pred protivničkim golom, posebno je to bio slučaj u mečevima protiv Fiorentine(0:1) te Salernitane(1:1).

Aktuelnu situaciju u milanskom klubu je komentarisao bivši član Nerazzurra Christian Vieri. Dotakao se se napadača koje na raspolaganju ima Simone Inzaghi, ali i dao smjelu izjavu o Vlahoviću.

"Lukau nije smiren pred golom. Govorim to kao napadač. Kad sam igrao govorio sam Ventoli da svaki dan nakon treninga pola sata trenira šuteve", započeo je Vieri.

"Važno je da Lukaku ima prilike. Da ima jednu svako 10 utakmica to bi me brinulo. Treba biti na 100%, kada je na vrhunskom nivou onda ga je nemoguće čuvati."

Oglasi

"Mislim da nema mira, baš kao što ga nemaju ni Džeko ni Lautaro", kazao je Vieri u emisiji Bobo TV.

Poslije toga je krenula usporedba sa Vlahovićem. Za Srbina je Vieri kazao kako bi se nadavao golova da igra za Inter.

"Inter stvar šanse, da Vlahović igra u Interu svake sezone bi postizao 25 golova. Lukaku je bio ubitačan sa Conteom na klupi, ako pronađe tu formu sljedeće sezone će zabiti između 25 i 30 golova."

Lukaku je u posljednje vrijeme zabijao uglavnom iz penala, dok je posljednji gol iz igre postigao još sredinom augusta u duelu protiv Leccea što dovoljno govori o njegovoj krizi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U krizi je i Edin Džeko koji je već 16 utakmica bez postignutog gola računajući sva takmičenja. Godinu je počeo tako što je zabio Napoliju, a zatim i zabio za osvajanje Superkupa, ali od tada je uslijedila kriza.

Što se tiče Vlahovića, pred martovski reprezentativni prozor je podigao formu, zabio je neke golove u Evropi, a zatim i za reprezentaciju, međutim nakon povratka klupskom fudbalu na terenu je ponovo nevidljiv. Čak je i deaktivirao profile na društvenim mrežema...

Top Komentari

user1676362182
Dzeko 38 godina bolji od ovog 23
5 2
HarisADP
Sta krupne riječi?! Jes za vas bosnje. Vlah je najbolji napadač iz bivse juge ovo poslije rata ubjedljivo! Drag je meni Džeko, al Vlah je svjetska klasa. Čovjek iz slobodnjaka daje golove, to je za Džeku samo san, itd itd. Alegri je CR uništio a da ne unisti Vlaha. Kako mi je drago sto ne navijam za Juventus. Bas mi je drago. Onog trenutka kad je degenerik alegri potpisao ja sam prestao da navijam. Fuj smisliti ga ne mogu. Mrzim idiota
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi