Edin Džeko za vikend bivšem klubu donio solidnu cifru

Igra odlično u Interu

Edin Džeko za vikend bivšem klubu donio solidnu cifru

A. Čaušević

Edin Džeko igra odlično ove sezone u Interu. Asistencija ga dijeli od "double-double" učinka pošto je trenutno na 17 golova i devet ključnih dodavanja za pogodak.

Džeko je posljednji nastup imao minulog vikenda. Iako nije uspio postići gol, Inter je pobijedio Romu s 3:1 što je najbitnije za Nerazzurre.

S tobom pobjedom milanski klub i dalje drži sve u svojim rukama kada je u pitanju odbrana Scudetta. Ujedno je i ostvaren primarni cilj, a to je plasman u Ligu prvaka.

Plasmanom u Ligu prvaka Džeko je i donio odličan novac jednom od bivših kluba, tačnije Romi za koju je igrao od 2015. do 2021. godine.

Naime, kapiten bh. reprezetnacije je prošlog ljeta stigao besplatno iz Rome u Inter, ali uz ispunjenje određenih uslova Nerazzurri su dužni isplatiti bonuse rimskom klubu.

Jedan od bonusa se odnosio i na Ligu prvaka. Kako su Nerazzurri izborili elitno klupskom takmičenje Romu slijeduje bonus od 1.5 miliona.

Ukoliko bi Inter na kraju sezone osvojio i Scudetto ti bonus bi još više narasli pa će se u taboru Vučice nadati da će se "crno-plavi" dio Milana biti taj koji će se radovati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gledajući uloženo i dobijeno transfer Džeke u Inter se sigurno može smatrati jednim od najboljih u sezoni 2021/22 pošto se u igri i u rezultatima nije uopšte osjetio odlazak Romelua Lukakua.

Inače, Džeko je ove sezone s Interom osvojio italijanski Superkup, a osim za Scudetto imat će priliku da se bori i za Kup Italije pošto Nerazzurri igraju finale protiv Juventusa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...hoce li NK Seljo sta usicariti?
3 5
Thierry.Henry
Dje Zeljo U toj prici?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi