Džekin nesuđeni klub ima novi plan, ali vlasnici znaju da nije najbolje vrijeme za njegovu kupovinu

Inter i Džeko po ko zna koji put

Džekin nesuđeni klub ima novi plan, ali vlasnici znaju da nije najbolje vrijeme za njegovu kupovinu

E. Škorić

Kao i svakog prijelaznog roka, tako je i ovog zimskog 2021. godine Edin Džeko u centru pažnje i iz dana u dan ga mediji "sele" od jednog do drugog kluba.

Povezivao se bh. reprezentativac s brojnim timovima proteklih mjeseci, bio na pragu transfera u Conteov Inter, ali on je odlučio da produži ugovor s Romom. Činjenica je da je bio jako blizu Meazze, ali određene okolnosti su ga zadržale u Rimu, pa je odlučio da produži ugovor. No, sada se opet aktivirala priča o odlasku našeg napadača s Olimpica, a ista je dodatno pojačana izvještajima da je Džeko u sukobu s trenerom Paulom Fonsecom, zbog čega navodno nije igrao jučer protiv Spezije.

Fonseca je odbio da govori na tu temu, Džeko se također nije oglašavao, no sve "miriše" na to da se Edinu ne dopadaju neke odluke Portugalca i da se kao kapiten požalio, zbog čega je postao "persona non grata" i ne baš omiljen kod Fonsece.

U međuvremenu, čvrsto se Džeko veže za Inter, svoj rekli bismo nesuđeni klub. Antonio Conte ga je po dolasku u Inter pokušavao dovesti, bezuspješno, a sada Gazzetta dello Sport tvrdi da bi Inter rado dogovorio razmjenu s Romom u kojoj bi dao Christiana Eriksena, a dobio Džeku. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Danac je došao kao veliko pojačanje iz Tottenhama, no nije dobio pravu priliku i Conte ga ne koristi ni približno koliko bi možda trebao i koliko se očekivalo. Eriksen je također odlučan da ode iz Intera tamo gdje će konačno proigrati i gdje će dobiti priliku da brusi formu za Evropsko prvenstvo.

Ipak, postoji i stvar koja se ne dopada vlasnicima Intera, a to je činjenica da je Džeko u poznim godinama i da zahtijeva svejedno visoku platu, a s obzirom na krizu i dugove koji su se nagomilali na Giuseppe Meazzi, preuzimanje Džekine plate Interu bi samo dodatno pogoršalo situaciju. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi