Kada Džeko dobije idealnu loptu, gol je neminovnost!

Zabio Pleznu

Kada Džeko dobije idealnu loptu, gol je neminovnost!

Admin Čaušević

Edin Džeko je zabio svoj prvijenac u novoj sezoni Lige prvaka. 

Džeko je zabio u 20. minuti utakmice 2. kola Lige prvaka na gostovanju protiv Viktorije iz Plzena.

Popularni Dijamant se lijepo namjestio na svoju desnu nogu i preciznim udarcem zabio u malu mrežu.

Džekin gol možete pogledati ovdje.  Asistenciju je upisao Correa koji večeras igra zajednu u napadu sa kapitenom bh. reprezentacije.

Iskusni golgeter je s večerašnjim golom nastavio sjajan niz protiv Viktorije kojoj je svoj prvi gol zabio još 16 godina kada je nastupao za Teplice.

Pogodak kojeg je Džeko postigao Plzenu je bio njegov 10. u mečevima sa aktuelnim prvakom Češke te mu je ovaj tim najdraža mušterija na međunarodnoj sceni.

Sarajlija je sa Manchester Cityjem dva puta igrao protiv Plzena i oba puta postigao po jedan gol, da bi s Romom u tri utakmice postigao dva hat-tricka (jednom u Ligi prvaka i jednom u Europa ligi).

Inače, Džeki je ovo bio 26. gol u Ligi prvaka čime je nastavio seriju da trese protivničke mreže u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prošle sezone kada je predvodio napad Intera u elitnom takmičenju zabio je tri gola na sedam mečeva. 

Iako se tokom ljeta spominjao njegov odlazak Džeko je ostao u Interu i već sada se pokazuje kao veoma zahvalno i korisno rješenje za napad Nerazzurra nakon povrede Romelua Lukakua. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Treba nam Dzekson u dobroj formi za tekmu protiv CG i Rumunije
12 1
PatriotaBiH
Bravo dijamantu.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi