Edin Džeko sinoć nije odigrao ni minute, a Turska bruji o fotografiji koja je nastala prije utakmice

Špekulacije su pale u vodu

Edin Džeko sinoć nije odigrao ni minute, a Turska bruji o fotografiji koja je nastala prije utakmice

Endin Čaušević

Edin Džeko nije nastupio u sinoćnjem meču Ludogorets - Fenerbahče u kojem je njegov tim poražen u Razgradu sa 2:0 u meču 4. kola grupne faze Konferencijske lige. Iako bh. napadača nije bilo na terenu zbog jedne fotografije našao se u centru pažnje javnosti u Turskoj.

Fenerbahče je razočarao po drugi put u nekoliko dana svoje navijače jer je turski tim doživio još jedan poraz. Očekivalo se da bi Fener u Razgradu mogao osigurati plasman u nokaut fazu Konferencijske lige, ali se to nije desilo.

Ludogorets je odigrao vjerovatno najbolji meč u dosadašnjem dijelu grupne faze i došao je do tri boda, a Bugari su iskoristili i činjenicu da je Ismail Kartal odmorio nekoliko važnih prvotimaca.

Prije svega to se odnosi na Edina Džeku koji u grupnoj fazi ovog takmičenja nije odigrao ni minute, a bez nastupa je bh. napadač ostao i sinoć. Jasno je da Kartal čuva Dijamanta za mečeve u prvenstvu, no sigurno je ni da Džeko baš ne voli da sjedi na klupi.

Iako naš 37-godišnji reprezentativac nije nastupao svejedno se našao u centru pažnje javnosti u Turskoj zbog fotografije koja je postala glavna tema navijača Fenera na društvenim mrežama.

Oglasi

Naime, bilo je špekulacija prethodnih sedmica da Kartal i Džeko imaju nekih nesuglasica, a prije svega upravo zbog činjenice da bh. napadač nastupa samo u prvenstvu. No, da je to "napuhana priča" turske javnosti vidjelo se sinoć.

Pred sami početak utakmice u Razgradu Džeko i Kartal su zajedno izašli na teren Ludogoretsovog stadiona i ugodno razgovarali, te se smijali što je najbolje pokazalo da između njih dvojice uopšte nema nikakvih nesuglasica kao što se špekulisalo.

Jasno je da je Džeko već u ozbiljnim godinama i da Kartal planski čuva bh. napadača za one najbitnije utakmice koje tek slijede za Fenerbahče u prvenstvu jer je prvi i glavni cilj ovog kluba da postanu prvaci Turske jer na tu titulu čekaju čak od 2014. godine.

Edin Džeko neće nastupiti ni za reprezentaciju BiH

Džeko je zbog toga uzeo pauzu i kada je u pitanju bh. reprezentacija jer se neće pojaviti na okupljanju naše selekcije u ponedjeljak, te Savo Milošević neće računati na Dijamanta na mečevima protiv Luksemburga i Slovačke.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, Džeko će sigurno na teren već u nedjelju kada Fenerbahče gostuje Adani Demirspor pod imperativom pobjede nakon neočekivanog poraza od Trabzonspora u prošlom kolu.

Top Komentari

hamdi kurtes
Klocina se privikava na skemliju.
0 2
SEJFUDIBIKODZE
ima dobrih kurava na Bosforu,zna to Dzeko.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi