Kriza trese Fener, Livaković primio gol za pamćenje i ostao u sjeni drugog Hrvata
Foto - AFP

Poraz Fenerbahčea u Razgradu

Kriza trese Fener, Livaković primio gol za pamćenje i ostao u sjeni drugog Hrvata

Midhat Šljivak

Ludogorets je u 4. kolu Konferencijske lige u Razgradu savladao turski Fenerbahče s 2:0. Susret je obilježen spektakularnim pogotkom Jakuba Piotrowskog.

Fenerbahče je nakon perfektnog starta sezone ušao u rezultatsku krizu. Nakon poraza u prvenstvu od Trabzonspora večeras je tim Ismaila Kartala poražen u Konferencijskoj ligi od Ludogoretsa.

Igrala se 18. minuta kada je domaći tim poveo. Na spektakularan način udarcem s 25 metara mrežu Dominika Livakovića pogađa Jakub Piotrowski za prednost domaćeg tima od 1:0.

[twitter]https://twitter.com/Redaktiontrepoe/status/1722718327070437752[/twitter]

Pokušao je Fenerbahče u nastavku, posebno u drugom poluvremenu doći do izjednačenja. Međutim, Simon Sluga je odlično branio na golu Ludogoretsa i nije se dao prevariti.

Najbolju šansu za goste propusstio je Michy Batshuayi. Uspio je savladati hrvatskog golmana, no njegov snažan udarac zaustavlja prečka.

Oglasi

Krenuo je Fener na sve ili ništa u finišu. To je domaćem timu ostavilo dosta prostora, pa Rwan Seco u drugoj minuti nadoknade koristi šansu i matira Livakovića za pobjedu domaćeg tima od 2:0.

Feneru je ovo prvi evropski poraz ove sezone. Ostaju na devet bodova, a Ludogorets je došao do druge pobjede i ostao je u igri za prolaz dalje.

Edin Džeko, očekivano, nije ulazio u ovom meču. Kompletan meč je bh. napadač odgledao s klupe za rezerve kako bi se odmorio za prvenstvene izazove.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 4. kolo:

Ludogorets - Fenerbahče 2:0

Top Komentari

K79
ne trese ih kriza nego su tek počeli da igraju ozbiljne utakmice od pocetka sezone nisu odigrali gotovo ni jedan derbi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi