Džeko bi danas u Romi mogao proslaviti veliki jubilej, ali svi se nadaju prekidu crne serije

Još uvijek se ne zna da li će igrati od prve minute

Džeko bi danas u Romi mogao proslaviti veliki jubilej, ali svi se nadaju prekidu crne serije

E. Čaušević

Fudbaleri Rome danas igraju u gostima protiv Sassuola utakmicu 29. kola italijanske Serije A.

Nakon reprezentativne pauze ekipu Rome očekuje teško gostovanje, a Paulo Fonseca jučer je na press konferenciji otkrio da je već odlučio između Edina Džeke i Borje Mayorala ko će igrati u vrhu napada.

Ipak, portugalski stručnjak nije htio da javno otkrije ime i poručio je da će norati sačekati današnje sastave pred utakmicu kako bi saznali da li će Džeko ili Mayoral zaigrati od prve minute.

Ukoliko Džeko dobije šansu u današnjoj utakmicu proslavit će veliki jubilej jer će do biti njegova 250. utakmica u dresu Rome u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Džeki će sigurno biti cilj, ako zaigra danas, da prekine i loš niz jer nije zabio gol na prethodnih osam utakmica Serije A i ukoliko to ne uradi danas izjednačit će svoj negativni rekord od prije dvije godine.

No, bh. napadaču itekako odgovara današnji protivnik jer je Sassuolu zabio ukupno pet golova u ligi. Jedino je više pogodaka postigao Atalanti i Sampdoriji (6).

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi