Džekin transfer za spoj mladosti i iskustva: Hoće li balkanski tandem velikanu vratiti izgubljeno?

Opet se špekuliše o odlasku

Džekin transfer za spoj mladosti i iskustva: Hoće li balkanski tandem velikanu vratiti izgubljeno?

Admin Čaušević

Edin Džeko se nalazi na izlaznim vratima Intera, ako je vjerovati medijima na Apeninima.

Treću sezonu u nizu Džeko bi mogao zaigrati za treći različit klub nakon što je prethodno nastupao za Romu i Inter.

Bez obzira na fantastičnu prvu sezonu u dresu Nerazzurra sluteći po informacijama iz Italije popularni Dijamant bi u narednim sedmicama ponovo mogao pakovati kofere.

Italijanski viceprvak se sprema za revoluciju u napadu sa dovođenjem Paula Dybale i Romelua Lukakua te se Džeko sve češće spominje kao višak.

Mediji na Apeninima su ponovo oživjeli Džekin transfer u Juventus baš kao što je to bio slučaj prije dvije godine.

Dijamant je na neki način "tiha patnja" Stare dame pošto su ga u prošlosti nekoliko puta pokušali dovesti u Torino, ali je svaki put bilo bezuspješno.

Oglasi

Sada se otvara nova situacija te Džeku sa svojim iskustvom i neupitnim igračkim kvalitetom vide kao idealnu zamjenu za Dušana Vlahovića.

Svjesni su u Juventusu da ukoliko žele vratiti Scudetto u Torino moraju imati još nekog vrhunskog igrača u napadu osim Vlahovića, a Džeko se spominje kao odlična opcija.

Ipak, da bi se to desilo Inter prvo mora dovesti Dybala i Lukakua nakon čega bi i Džeko počeo razmišljati o odlasku, a teško je vjerovati da bi zatvorio vrata pozivu iz Torina.

Želi ga i Valencia

Džeko bi u jesen karijere mogao i zaigrati u četvrtoj i u četvrtoj različitoj Ligi petice jer ga želi španska Valencia.

Šišmiši su nedavno za novog trenera angažovali legendarnog veznjaka Milana Gennara Gattusa, a shodno tome, počele su glasine o Rinovim željama.

Sasvim je izvjesno da mu je prioritet napadač, a kako dobro poznaje Italiju, bazira se uglavnom na to područje. CalcioMercato tvrdi da u planu ima dva dokazana napadača Serije A, Edina Džeku i Muriela, koji je trenutno u Atalanti, te da je vlasniku kluba već saopštio da želi Džeku ili Muriela.

Vlasnik Valencije, Singapurćanin Peter Lim, svjestan je velikih protesta od strane nezadovoljnih navijača i obećava mnogo bolje Šišmiše u budućnosti. Gattuso sada sa svojim saradnicima planira izgraditi kvalitetan tim, a sređivanje ofanzivnog dijela mu je najvažniji.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi