Jedan od najvažnijih igrača Rome seli u redove velikog rivala?

Razmjena na pomolu

Jedan od najvažnijih igrača Rome seli u redove velikog rivala?

Eldar Ganibegović

Jedan od igrača koji ne želi produžiti ugovor s Romom je Nicolo Zaniolo i postoje velike šanse da napusti Olimpico ovog ljeta. 

Talentovanog ofanzivnog veznjaka želi Juventus, koji, međutim, nije spreman platiti iznos koji traži Roma , a koji iznosi 50 miliona eura.

Tako se pojavila opcija posla u kojem bi Juventus poslao na Olimpico Arthura i još dodatno doplatio za Zaniola. 

Juventus se ovog ljeta želi riješiti Arthura, a najizglednijim odredištem se činio Arsenal, no pregovori s Topnicima su zapeli. Tako se ukazala mogućnost da Brazilac stigne do Rima, u zamjenu za Nicola Zaniola, varijantu koja se sviđa vodstvu Stare dame, najavljuje Tuttosport.

Arthura cijeni Jose Mourinho, koji ga želi iskoristiti u veznom redu s pridošlicom Nemanjom Matićem. 

Juventus nije jedini talijanski klub koji želi iskoristiti situaciju Nicola Zaniola u Romi. Milan, novi prvak, također želi veznog igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, uprava prvaka do sada nije poduzela konkretan korak prema tom potezu.

Zaniolo je u prošloj sezoni za Romu nastupio na 42 utakmice i dodao osam golova uz devet asistencija i sigurno bi bio veliko pojačanje gdje god da ode. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi