Edin Džeko je golgeter, ali i fantastičan mentor: "Na poluvremenu sam Karsdorpu rekao šta da uradi"

Poslušao ga je i to se isplatilo

Edin Džeko je golgeter, ali i fantastičan mentor: "Na poluvremenu sam Karsdorpu rekao šta da uradi"

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome danas su na svom terenu s minimalnih 1:0 pobijedili Sampdoriju u meču 15. kola Serije A.

Roma je uspjela da dođe do nova tri boda, a junak je bio Edin Džeko koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Nakon meča Džeko je poručio da je meč bio itekako težak pogotovo zbog vremenskih neprilika i jake kiše koja je padala u drugom poluvremenu.

"Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, kako ja tako i ekipa. Današnja utakmica je bila teška zbog kiše i zanimljivo je da uvijek protiv Sampdorije pada jaka kiša. Odigrali smo jako dobar meč od početka do kraja. Kasno smo se zagrijali, ali smo prije toga imali loptu u posjedu i nismo njima dozvolili da stvore neku ozbiljnu šansu", kaže Džeko.

Dijamant je priznao da je na poluvremenu razgovarao s Karsdorpom koji je upisao asistenciju kod njegovog gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tokom pauze na poluvremenu sam rekao Karsdorpu da me traži više na prvoj stativi. U prvom poluvremenu je slao loptu iza mene, ali asistencija je bila sjajna i sretni smo što smo na ovaj način otvorili godinu", rekao je Džeko i nastavio.

"Nije važno ko igra naprijed. Odlično se razumijem sa svima i najvažnije je da upisujemo pobjede. Imamo dobre igrače koji trener može rotirati. Pojačanja? Uvijek je teško naći dobrog igrača u januaru, ali nije nemoguće. Mislim da to možemo napraviti".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
BH BOMBARDER. Ljubi te brat sarajevski ⚜
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi