Edin Džeko kreirao 16. pobjedu Fenera u nizu - Gol pa izboren penal Dijamanta
Foto: Fenerbahçe SK

Nezaustavljiv je u Turskoj

Edin Džeko kreirao 16. pobjedu Fenera u nizu - Gol pa izboren penal Dijamanta

Eldar Ganibegović

Edin Džeko je nezaustavljiv u dresu Fenerbahčea. Ovaj tim ove sezone zna samo za pobjede. Danas su upisali 16. u nizu u svim takmičenjima, a ponovo je junak bio naš Edin Džeko.

U okviru osmog kola turske Super Lige gledali smo bh. duel. Haris Hajradinović je s Kasimpašom ugostio Fenerbahče našeg Edina Džeke, a gosti su zahvaljujući ponajviše njemu slavili s 0:2.

Igrala se šesta minuta kada je Fener poveo. Edin Džeko je više sretno nego spretno postigao pogodak. Golman domaće ekipe mu je odbranio udarac, ali se lopta od njegove stajne noge odbija nazad u mrežu.

Bio je to šesti gol Džeke u ligi koliko ima i Kara iz Kasimpaše, dok je vodeći na listi strijelaca Galatin Icardi s dva gola više. Edin ima dvije, a Mauro jednu asistenciju.

Konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi. Siguran s 11 metara bio je Dušan Tadić.

Oglasi

Penal za Fener izborio je upravo Edin Džeko. Iz teške situacije "izmislio" je gol, odnosno iznudio prekršaj u kaznenom prostoru gostiju.

Treba istaći da je Edin Džeko igrao do 74. minute kada ga je zamijenio Batshuayi. Nešto duže na terenu je bio Hajradinović, kojeg je u 81. minuti zamijenio Gomis.

Nakon ove utakmice Fenerbahče je prvi s maksimalnih 24 poena, dva više od Galatasarayja. Kasimpaša je osmi s 12 poena.

U devetom kolu, nakon reprezentativne pauze, Fenerbahče će ugostiti Hatayspor, dok će Kasimpaša u goste kod Sivasspora.

Super Lig, 8. kolo:

Kasimpaša - Fenerbahče 0:2 (Džeko 6', Tadić 45+3 (P))

Top Komentari

struja
Umjesto zutog Edin isfolira penal?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi