Eho Džekine izjave od prije sedam i po godina: "Neka alibi igra..."
Iako je cijeli tim podbacio, posebno loše partije upisali su Krunić, Hadžiahmetović, te stoperi MIličević i Saničanin.

Deja vu

Eho Džekine izjave od prije sedam i po godina: "Neka alibi igra..."

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Bratislavi odigrala jako lošu utakmicu i s dva jeftino primljena pogotka izgubila je od Slovačke s 2:0 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Isti početni sastav koji je u Zenici tri dana ranije izdominirao Island i slavio s 3:0, sinoć nije bio ni blijeda kopija te ekipe, te smo imali samo jednu ozbiljnu šansu preko Demirovića u drugom poluvremenu, dok u prvom nismo uputili niti jedan jedini šut.

Sinoćnja utakmica definitivno je podsjetila na ono gostovanje u Dablinu u novembru 2015. godine u revanš utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Nakon 1:1 protiv Republike Irske u Zenici, s mnogo očekivanja smo otputovali u Dablin, te sa željom da se po prvi put plasiramo na to Evropsko prvenstvo, što se nije dogodilo.

Desilo se nešto slično kao i sinoć. Zmajevi su izgledali potpuno bezidejno i tromo na terenu, nismo napravili ništa sve do pred sami kraj utakmice kada je Ibišević pogodio prečku i to je bilo sve.

Nakon te utakmice veoma ljut je bio kapiten reprezentacije Edin Džeko, koji je imao zamjerke na račun cijele ekipe. Sada, sedam i po godina kasnije, njegove izjave kao da se mogu preslikati i na sinoć odigranu utakmicu.

Oglasi

"Utakmicu koju nismo ni igrali ne možemo ni pobijediti. Ovako kako smo mi igrali, nismo ništa više od ovog ni zaslužili, još smo dobro na kraju i prošli", rekao je tada Džeko.

"Ono što smo igrali danas je neka alibi igra, prvom do sebe dodaj samo da ne izgubiš loptu, tako ne možeš pobijediti utakmicu i tako ne možeš igrati na Evropskom prvenstvu. Svi smo k'o ekipa takvi kakvi smo, odnosno nismo bili nikakvi danas", između ostalog, još je kazao Dijamant. 

Dojam je da su Slovaci dobili tu bitku na sredini terena, pa su Demirović i Prevljak u napadu bili totalno odsječeni. U potpunosti su neutralisali Krunića i Hadžiahmetovića koji su zajedno sinoć 34 puta izgubili posjed lopte.

Alibi igra i "dodaj prvom do sebe" o čemu je u pomenutoj izjavi govorio Dijamant najbolje se mogla primijetiti kod Saničanina koji je bez obzira na zaostatak od 2:0 uglavnom dodavao samo nasigurno, odnosno Ahmedhodžiću ili Šehiću bez ikakvog preuzimanja rizika.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, njegov kolega stoper, Hrvoje Miličević, nije imao svoj dan kada je defanzivni dio u pitanju, pa je on i platio cijenu na poluvremenu i zamijenio ga je Cimirot. 

Kvalifikacije se nastavljaju u junu kada će naša selekcija prvo 17. u mjesecu u goste kod Portugala, dok tri dana kasnije u Zenicu stiže selekcija Luksemburga i za nadati se da u tim utakmicama pružimo igru kao protiv Islanda, te da se partija od sinoć neće ponoviti u ovim kvalifikacijama. 

Top Komentari

Mel_Glupson
Trebas pitat Unicef da opet reklamiras kovid vakcine smradu jedan ružni... emancipovo se seljaci c doso do para oženio ravaku pa sad palamudi sirotinji kako mirìše krompir iz rerne
2 6
Barbarez9
Portugal ce nas sravnit sa zemljom kao Bahmut
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi