Kakvo je stanje s Edinom Džekom? Jedan scenarij je sve izvjesniji

Nema druge

Kakvo je stanje s Edinom Džekom? Jedan scenarij je sve izvjesniji

Edmir Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Bratislavi odradila zvanični trening pred sutrašnju utakmicu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv domaće selekcije Slovačke.

U četvrtak navečer smo razmontirali Islanđane i u Zenici slavili sa 3:0. U tom susretu Edin Džeko je ostao na klupi i nije dobio priliku, a razlog su problemi koje ima s leđima.

Najbolji igrač, strijelac i kapiten naše selekcije upitan je i za sutrašnji duel sa Slovačkom, koja bi trebala biti mnogo ozbiljniji i teži protivnik. Selektor Faruk Hadžibegić je večeras rekao da će stvari biti jasnije nakon treninga, ali zapravo i dalje je sve pod znakom pitanja.

"Kolašinac se vratio nazad, a doktor će vidjeti situaciju oko Edina Džeke. Znat ćemo nakon treninga može li ili ne može. Ostali su svi zdravi", rekao je selektor u uvodnim rečenicama press konferencije.

Edin je trenirao sa ostatkom reprezentativaca, ali njegov nastup sutra je veoma upitan i skoro je pa sigurno da će Dijamant početi kao rezerva, a da će ga selektor ubaciti u igru tek u nastavaku meča, ukoliko za to bude potrebe.

To je u ovom momentu najizgledniji scenarij jer Edin nije sto posto spreman i kao takav bi ipak radije čekao šansu sa klupe.

Tako da, za očekivati je da golgeter Intera bude tu i čeka priliku u slučaju negativnog rezultta, a formacija će biti manje - više ista kao i u duelu sa Islandom, pa vjerovatno i bez promjena u prvih 11.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne želim otkriti karte. Poznajete ekipu isto kao i ja. Izveli smo dvojicu igrača na njihov zahtjev. To su ovi mladi igrači. Oni su puno toga učinili u prošlosti da budu ekipa koja može da ide na EP. To je veliko breme, veće nego što se vidi. Ja sam adaptiran na ono što imam i pokušavam naći formulu koja odgovara igračima. Svaki trener želi nešto svoje, ali ne može se tu puno promijeniti i nametnutni. Pokušavamo naći najbolje rješenje. Protivnik se također sprema i oni su nas gledali i spremali meč. Tražit ću najsvježiju i najspremniji fizički ekipu i mislim da su svi psihički spremni za utakmicu", rekao je selektor večeras.

Zbog povrede nije na okupljanje ni stigao Miralem Pjanić, povrijeđen je i Muhamed Bešić, Sead Kolašinac također nije bio spreman da igra pa se vratio u Marseille, a Edin je stisnuo zube i ako zatreba - istrčat će na teren stadiona u Bratislavi da pomogne ekipi da ostvari najbolji rezultat.

Top Komentari

nakopitam
Nadajmo se da ce ga Hadzija ostaviti na klupi. Bez njega je ova reprezentacija duplo bolja.
2 1
user1679791683
Dzeko je moj kapiten zauvijek, ali treba malo biti i realan .. vrijeme je za novu generaciju, nove momke, igra protiv Islanda je bila super i treba da se nastavi u ovakvom tempu i dalje. Sretno momci!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi