Džeku vrijeđali da je 'ciganin', on odgovorio nesportski, a sada stigla kazna

Nije mogao da podnese skandiranje navijača Juventusa

Džeku vrijeđali da je 'ciganin', on odgovorio nesportski, a sada stigla kazna

Samir Mlaćo
Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Intera Edin Džeko danas je saznao kaznu za nedolično ponašanje na  meču Juventusa i Intera u Torinu.

Naime, italijanski mediji prenose da je Džeko kažnjen sa 5.000 eura, kao i njegov klub.

Na tom meču Džeko je nepristojno i vulgarno se ponašao prema navijačima Juventusa u znak prkosa, što je Italijanski savez i kaznio.

Juventus je tada slavio 2:0, a Džeki su navijači Juventusa skandirali pred kraj meča da je 'ciganin'. On nije ostao miran, već se hvatao za međunožje, što je zabilježile i kamere.

Dijamant je ovakve uvrede trpio i početkom godine na meču protiv Atalante, a tada je klub iz Bergama kažnjen samo simbolično s 10.000 eura.

Oglasi

Nije poznato da li će ostati u Interu s obzirom da mu na kraju sezone ističe ugovor. Nedavno je govorio o tome.

“Moramo dati sve od sebe, ekipa je najvažnija. Uvijek dajem sve od sebe. Ne razmišljam samo o zabijanju golova, brinem da ekipi bude dobro i najsretniji sam kad pobjeđujemo,” rekao je Džeko za Sky Sport.

Inter je pobijedio Atalantu 3:2 u posljednjoj utakmici prije pauze za Svjetsko prvenstvo u novembru, a 4. januara nastavlja sezonu derbijem protiv Napolija na svom terenu.

“Utakmica protiv Napolija vrijedi tri boda, kao i svaka druga utakmica. Nema razlike između Napolija i Empolija, ali pobjeda bi nam podigla samopouzdanje”, rekao je Džeko.

"Napoli je jak tim. Iskreno, nisam očekivao da će krenuti tako snažno, pobijediti u 13 utakmica od 15. Nadam se da će usporiti", ističe Edin uz smiješak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je najbolji strijelac Intera u dosadašnjem dijelu sezone, ali mu ugovor ističe u junu. Šuška se da bi na ljeto mogao otići u MLS ili se čak povući, odnosno završiti karijeru.

“Sretan sam u Interu, razmišljam o treninzima, drugi ljudi su zaduženi za ostalo. Povlačenje? Nisam o tome razmišljao i to ne želim učiniti. Osjećam da još mogu puno dati nogometu", jasan je bio Zmaj.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elvir_86
I jest cigan .
1 8
elvir_86
Bitno je da je dzeko cigan ??????????????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi