Edin Džeko meta ratobornog veznjaka: Žuti karton za namjeran udarac šakom!
Ove sezone Edin Džeko nije previše raspoložen za postizanje golova u Seriji A, pa je upisao samo dva pogotka (Foto: EPA)

Zašto im služi VAR?

Edin Džeko meta ratobornog veznjaka: Žuti karton za namjeran udarac šakom!

M. Šljivak

Roma je danas savladala na Olimpicu Torino sa 3:2, a kompletan meč za rimsku ekipu odigrao je bh. napadač Edin Džeko.

Imao je bh. dijamant nekoliko pokušaja prema golu Salvatorea Sirigua, ali nije uspio da postigne pogodak. Posebno se ističe njegov promašaj iz 48. minute kada nije uspio pogoditi gol sa tri metra.

Međutim, Džeko je ponovo napravio veliki posao za ekipu. Bio je nezadrživ za igrače Torina, a to je u finišu meča poprilično iznerivalo ratobornog veznjaka Torina Tomasa Rincona.

Džeko je držao loptu u posjedu. Rincon je svim silama želio doći do nje, pa se prvo odlučio udariti Edina po ruci, a zatim i šakom u lice, nakon čega je kapiten reprezentacije BiH pao na travu.

Sudija Piero Giacomelli je tek naknadno reagovao. Rinconu je pokazao žuti karton i to bez gledanja snimka. Vidljivo je kako je Rincon imao namjeru da udari bh. fudbalera i zaslužio je možda i raniji put pod tuš.

Edin Džeko želja timova iz Premiershipa: West Ham spremio 20 miliona eura

Edin Džeko uskoro će napuniti 33 godine, ali je i dalje veoma zanimljiv fudbaler na fudbalskom tržištu, posebno za ekipe iz engleske Premier lige.

Bh. napadača koji je trenutno član Rome u svojim redovima silno želi vidjeti londonski West Ham, koji Edina vidi kao idealnu zamjenu za Austrijanca Marka Arnautovića.

Izvjesno je da će Arnautović napustiti Čekićare. Dobio je ponudu iz Kine koja se teško odbija, a menadžer West Hama Manuel Pellegrini kao idealno rješenje za svoj tim vidi Džeku.

Ponuda je navodno već na stolu Rome. Engleski premierligaš je za usluge bh. dijamanta ponudio 20 miliona eura, a Džeki nude godišnju platu od četiri miliona eura.

Navodno je rimski tim spreman da proda kapitena bh. reprezentacije. Odavno se priča o njegovom odlasku sa Olimpica, ali još uvijek nema nikakve zvanične potvrde o ponudama.

Džeko je želja i Evertona

Pored londonskog West Hama Edina Džeku bi u svojim redovima rado vidio i menadžer Evertona Marco Silva.

Timu sa Goodison Parka je napadač Edinovog tipa neophodan. Silva je uvjeren da bi Džeko riješio sve napadačke poteškoće njegovog tima i navodno su i oni spremni da do kraja prelaznog roka angažuju bh. fudbalera.

Džeko se i ranije povezivao sa Evertonom. Interes je postojao i proteklog ljeta, ali Karamele tada nisu uspjele niti da sjedu za stol sa Romom koja nije ni pomišljala na prodaju svog najboljeg strijelca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, nešto lošije partije ove sezone našeg napadača navele su rukovodstvo Vučice da krene u potragu za novim fudbalerom u napadu, a Džeko bi vrlo lako mogao napustiti klub nakon tri i po godine.

Bh. fudbaler je u Premier ligi igrao za Manchester City u periodu od 2011. do 2015. godine, a postigao je 72 gola u 189 nastupa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi