Italijani otkrivaju šta je Galliani rekao Džeki - nakon toga su obojica 'umirali od smijeha'

Jedan drugog izuzetno poštuju

Italijani otkrivaju šta je Galliani rekao Džeki - nakon toga su obojica 'umirali od smijeha'

E. Škorić

Prije utakmice Inter - Monza (0:1) u subotu navečer kamere su zabilježile srdačan susret Edina Džeke i Adriana Gallianija.

O tome smo već pisali sinoć, ali vrijedi podsjetiti da je Edin bio vječita želja Gallianija. Reprezentativac Bosne i Hercegovine još je igrao za Wolfsburg i tek se predstavljao na velikoj svjetskoj sceni, dok je Galliani bio desna ruka Silvija Berlusconija u Milanu, zadužen za transfere.

Galliani je dovodio vrhunske igrače na San Siro i jedna od njegovih želja bio je Džeko, ali nije uspio da ga dovede. Navodno ga je htio i po dolasku u Monzu, ali ni tada to nije bilo moguće.

Sada je popularni ćelavac iskoristio priliku da se pozdravi s Edinom, kojeg je zagrlio i kojem je, prema pisanju medija u Italiji, rekao: "Pokušao sam da te uhvatiti", nakon čega su se obojica nasmijali.

Galliani je bio istinski obožavatelj napadača iz Sarajeva i volio bi da ga je mogao dovesti, ali jednostavno to nije bilo realno jer Rossoneri nisu mogli da ispune uslove koje je pred njih stavio Wolfsburg, koji je kasnije prihvatio ponudu Manchester Cityja od 35 miliona eura.

Oglasi

Italijanski novinari pitali su ranije Gallianija za eventualni dolazak Edina u Monzu. On se zatim nasmijao i sjetio se puta u Sarajevo kada je želio Džeku dovesti u redove Milana.

"Nasmijao sam se jer sam se sjetio romantičnog vikenda u Sarajevu kada smo se Ariedo Braida i ja skrivali u sarajevskom hotelu kako bismo Džeku ukrali konkurenciji".

Ko zna, možda se Gallianiju želja ostvari na ljeto, pa Edin ode u Monzu na posljednji ples u karijeri...

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je trenutno u posljednjoj godini ugovora s Interom i još uvijek nije dogovoren nastavak saradnje, pa se sa sigurnošću ne može reći u kojem klubu će naš kapiten nastaviti svoju veličanstvenu karijeru.

U slučaju eventualnog prelaska u Monzu, što zaista sada nije baš realno, bio bi to njegov treći tim u Seriji A. Prethodno je igrao i za Romu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi