Edin Džeko aplaudirao Romi na posljednjoj objavi, mediji smatraju da je time otklonio sve dileme

Ipak će ostati?

Edin Džeko aplaudirao Romi na posljednjoj objavi, mediji smatraju da je time otklonio sve dileme

E. Škorić

Roma je danas objavila kako je Henrikh Mkhitaryan potpisao novi ugovor do ljeta 2023. godine.

Armenski reprezentativac će definitivno ostati na Olimpicu iako se povezivao s nekim klubovima poput Milana. Iskusni ofanzivac odlučan je da ostane član Rome, očigledno da je to želio novi trener Jose Mourinho.

Nakon što je Roma putem Instagrama saopštila vijest o ostanku Mkhitaryjana, uslijedile su brojne reakcije, a bh. reprezentativac Edin Džeko je aplauzom pozdravio ovu vijest.

Italijanski mediji su ubrzo konstatovali da bi to moglo da znači samo jedno - Edin ostaje u Romi i zajedno s Henrikhom će predvoditi ovaj tim pod vodstvom Mourinha u pokušaju da se Vučica domogne samog vrha u Seriji A.

Džeko ima ugovor do ljeta 2022. godine i postoje razne glasine - čas odlazi jer nije dio Mourinhovih planova, čas je neko ko će biti važna karika u timu portugalskog stručnjaka u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin će propustiti reprezentativnu akciju i prijateljske mečeve protiv Crne Gore i Danske jer mu je selektor Ivajlo Petev dao neophodni odmor. S druge strane, Mkhitaryan je nedavno izrazio nezadovoljstvo jer se ponovo nije našao na spisku novog selektora Armenije.



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599499530
Dobro dzeki treba odmor ,a od ceg pjanic odmara da ga guzica ne boli od sjedenja na klupi godinu dana ...????
10 1
mido1921
Edine ako slučajno čitaš ovo pozivam te da bojkotuješ reprezentaciju dok je vode obi lopovi iz saveza, koji niti vole fudbal niti ga prate. Tu su samo radi političkih i ličnih interesa. I svjesno uništavaju i fudbal i reprezentaciju.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi