Gigi Donnarumma dobio neočekivan poziv
Foto - EPA

Posebni ga želi u Romi

Gigi Donnarumma dobio neočekivan poziv

M. Šljivak

Gianlugi Donnarumma odlučio je napustiti Milan i karijeru nastaviti negdje drugo.

Za njegove usluge vlada zaista veliki interes. Povezivao se najviše sa Juventusom i Barcelonom, a navodno sada interes za njega pokazuje i PSG.

Ekipa Rome također je u potrazi je za novim golmanom koji bi duže vremena bio broj jedan na Olimpicu.

Jose Mourinho pokušava dovesti kvalitetno rješenje među stativama, ali to je iznimno težak zadatak, pa je Posebni odlučio iskušati sreću.

Gazzetta dello Sport tvrdi kako je Jose pozvao Gianluigija Donnarummu i pokušava nagovoriti 22-godišnjeg golmana da potpiše za Romu.

Mourinho isto tako nagovara vlasnike kluba da se žrtvuju u ovom slučaju i da Gigiju daju platu koju traži (oko 12 miliona eura), jer će dobiti vrhunskog golmana za budućnost.

Oglasi

Portugalac sada čeka odgovor sa dvije strane, ali svakako da bi bilo veliko iznenađenje ako bi se prvi golman reprezentacije Italije odlučio za dolazak u redove rimskog tima.

Donnarumma je odlučio da napusti Milan nakon što je kompletnu karijeru proveo u ovom klubu i od 1. jula je slobodan igrač.

Klub je već angažovao zamjenu za njega, a novi član Rossonera postao je sjajni francuski golman Mike Maignan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gianluigi Donnarumma je sa 16 godina postao prvotimac Milana i tako već sa 22 godine ima čak 251 odigran meč za tim sa San Sira, a od toga je 215 odigrao u Seriji A.

Da li će nastaviti svoj put u italijanskom prvenstvu ili će se odlučiti na odlazak van Apeninskog poluostrva, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahin
Zašto bi išao iz boljeg tima u slabiji? Iz tima koji igra UCL u tim koji igra UECL.
4 2
_ZIJAGA_
Sve je moguce na ovom portalu..u 3 dana Donaruma je bio u Juveu, Barseloni, Romi...mogao bi on biti kaznjen, zbog ceste promjene kluba...za sve ostalo, tu su Skoric, Sljivak, Causevic..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi