Edin Džeko na korak od "magičnih sedam"

Pitanje je vremena

Edin Džeko na korak od "magičnih sedam"

A. Čaušević

Edin Džeko je odlaskom Alessandra Florenzija preuzeo kapitensku traku traku te će ubuduće biti prvo ime u svlačionici Rome. 

Džeko je na korok da postane jedan od sedmorice igrača koji su uspjeli da postignu 100 i više golova u dresu Rome. Za to mu je potreban jedan pogodak.

Od dolaska u Rim 2015. godine popularni Dijamant je u dresu Vučice protivničke mreže tresao 99 puta u Seriji A, Ligi prvaka i Kupu Italije.

Ispred Džeke sa 100 i više golova nalaze se Vincenzo Montella, Pedro Manfredini, Rodolfo Volk, Amadeo Amadei, Roberto Pruzzo i Francesco Totti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Montella je na učinku od 102 gola i za očekivati je da Džeko prestigne nekada odličnog golgetera do kraja ove sezone. Vodeći Totti sa 307 golova se čini nedostižnim.

Inače, Džeko će večerašnjem duelu protiv Sassuola stići Miralema Pjanića po broju nastupa u dresu Rome u posljednjih 10 godina. Sarajlija će večeras dres rimskog tima obući 206. put.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

neddim
Jedan je dijamant!U Bosni nakbolji igrac i strijelac svih vremena a u Romi samo Totti veca legenda od njega!
4 0
Keno
nije mu niko ni blizu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi