Edin Džeko operisan, očekuje ga igranje sa zaštitnom maskom

Bh. napadač će van terena biti oko mjesec dana

Edin Džeko operisan, očekuje ga igranje sa zaštitnom maskom

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko povrijedio se jučer u meču Rome i Cagliarija zbog čega će propustiti utakmice naše reprezentacije protiv Finske i Grčke.

Džeko je zadobio dvostruki prelom jagodične kosti, te je jutros stigao u kliniku Vila Stuart na operaciju. Operacija je prošla u najboljem redu i sada je pred Džekom oporavak oko mjesec dana.

Bh. napadač bi se početkom novembra trebao vratiti na teren i neko vrijeme će igrati vjerovatno sa zaštitnom maskom.

To znači da će Džeko gotovo sigurno biti spreman za kraj kvalifikacija za EP i mečeve protiv Italije i Lihtenštajna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Roberta Prosinečkog sigurno je veliki udarac što Džeko neće igrati protiv Finske i Grčke, te se očekuje da selektor naše selekcije danas otkrije javnosti kome je poslao naknadni poziv.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi