Nogometni savez BiH se oglasio o Edinu Džeki

Danas zakazano okupljanje Zmajeva

Nogometni savez BiH se oglasio o Edinu Džeki

S. Mlaćo

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, zbog dvostrukog loma jagodične kosti lica, koji je zadobio juče na utakmici Rome i Cagliarija, propustiće naredne dvije kvalifikacione utakmice protiv Finske i Grčke.

Kapiten našeg tima danas će biti podvrgnut operativnom zahvatu a selektor Robert Prosinečki kaže:

"Sigurno da nam ova situacija remeti planove i da će nam Edin nedostajati, ali njemu je vjerujem još teže. Upoznat sam sa svim, uz njega smo i želimo mu brz i sretan oporavak.“

"Liječnički tim bh. reprezentacije je u komunikaciji sa Džekom i procjena je da će njegov oporavak trajati 3-4 sedmice", istakli su iz Nogometnog saveza BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Džeko je jutros sa modricom na licu stigao na operaciju u društvu supruge Amre.

Popularni Dijamant je na odličan način započeo novu sezonu. Zabio je pet golova u dresu Rome, dva je dodao igrajući za bh. reprezentaciju i njegovo neigranje u narednom periodu predstavlja udarac kako za Vučicu tako i Zmajeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi