Edin Džeko otvoreno kritikovao Fonsecu, trener Rome imao spreman odgovor

Nakon poraza od Seville

Edin Džeko otvoreno kritikovao Fonsecu, trener Rome imao spreman odgovor

E. Škorić

Roma je sinoć poražena u Njemačkoj od Seville s 2:0 u osmini finaal Evropske lige.

Rimljani su bili potpuno nemoćni, Sevilla je nadigrala Romu u svakom segmentu i zasluženo prošla u četvrtfinale, a nakon utakmice mnogi su kritikovali igru Vučice. Među najglasnijima bili su i sami igrači Rome, pa prije svih njen kapiten Edin Džeko.

"Ne znam šta se desilo. Od početka nismo bili u utakmici. Oni su pojeli u svemu, brzini, tehnici, igri, ma svemu. Oni su iz dva pasa stvarali šanse i totalno su nas nadigrali. Moramo sebi postaviti par pitanja nakon ove utakmice. Razočaran sam jer nikako nismo bili u utakmici i to je nevjerovatno", poručio je Džeko nakon meča.

Jasno je da je većina kritika išla na račun trenera Paula Fonsece, koji nije odradio najbolje ovaj meč i nije uspio taktički da odgovori Andalužanima.

"Moramo gledati stvarnost, izgubili smo od ekipe koja je u ovom trenutku bolja", odgovara Fonseca, braneći svoju čast.

"I ja sam razočaran, ali moram reći da smo zaslužili da izgubimo. U ovom trenutku, Sevilla je bolja momčad, igrali su bolje i moramo prihvatiti njihovu superiornost", dodao je.

„Učinili smo sve što smo mogli, ali bilo je teško igrati protiv ekipe koja trenutno igra sjajno. Trenutno je lako tražiti objašnjenja za ovaj trenutak. Ja sam glavna odgovorna osoba, ali moramo gledati stvarnost, a ona je takva da je Sevilla sada puno bolja".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Fonseca kaže kako bi sve ponovio.

"Isto bih izabrao. Tim je u posljednje vrijeme pobijedio na skoro svakoj utakmici Serije A i nije bilo razloga da nešto mijenjam. Jednostavno ne trebamo tražiti izgovor, izgubili smo od bolje ekipe", zaključio je trener Rome koja ja iza sebe imala još jednu lošu sezonu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Džeko je promašio jedno 3-4 šanse, par dodavanja za čisti gol nije mogao uraditi, jedan od većih krivaca za izgubljenu utakmicu je i on.
3 19
tbra
Igracki nisu jaci nimalo. Bolji su jer imaju boljeg strucnjaka na klupi fonseca.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi