Edin Džeko ovakve muke nikad nije imao: Šta izabrati?
Foto - EPA

Roma se još uvijek nećka oko svega

Edin Džeko ovakve muke nikad nije imao: Šta izabrati?

Midhat Šljivak

Edin Džeko je i sa 34 godine bez ikakve dileme jedan od najboljih napadača Evrope.

Bh. dijamant igra zaista fantastično u dresu Rome, nosi tim na svojim leđima, a sve češće se u posljednje vrijeme spominje njegov odlazak iz kluba.

Povezuje se Edin sa velikanima italijanskog fudbala. Inter je najviše zagrizao za njega, Milan ga također vidi u svom timu, a spominju se još Napoli i Juventus.

Naravno, Roma je trenutno prioritet za Džeku. Oni ga nemaju namjeru tek tako prodati i to će se desiti samo ako ne uspiju napraviti ostale planirane transfere.

A ako Roma na kraju odluči da se ipak riješi usluga bh. napadača, on neće imati nimalo lagan izbor novog kluba. Sve sami velikani stoje u redu za njegovim uslugama.

Ipak, ono što bi u slučaju odabira novog kluba moglo biti ključno je Liga prvaka. Edin sasvim sigurno želi da upiše još koji nastup i gol u elitnom takmičenju, pa bi u tom slučaju Napoli i Milan otpali iz konkurencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter za sada pokazuje najviše interesa. Antonio Conte ga silno želi u svojim redovima, no nudi mu se uloga zamjene za Romelua Lukakua.

Džeko će imati težak izbor i ovakve muke vjerovatno nikada nije imao.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi