Edin Džeko proglašen za Romino pojačanje decenije!

Slavio u jakoj konkurenciji

Edin Džeko proglašen za Romino pojačanje decenije!

Fudbalski klub Roma ovih dana dijelila je nagrade za najbolje u prethodnoj deceniji. 

Kategorija je bilo nekoliko: Najbolja sezona decenije, najbolja proslava pogotka, najbolji trener, najbolje pojačanje itd.

U posljednjoj kategoriji 'Najbolje pojačanje decenije' bez premca je pobijedio kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko.

Konkurencija mu je bila vrlo snažna jer su u istoj bili Alisson Becker, Mohamed Salah i Nicolo Zaniolo, ali Džeko je na kraju odnio uvjerljivu pobjedu. To je i Roma potvrdila na svom Twitteru.

"Najbolje pojačanje decenije. To je jednostavno morao da bude Edin Džeko", naveli su na Twittreru Rome nakon što su navijači izglasali Dijamanta za najboljeg. U video prilogu posdtavljeno je nekoliko najboljih Džekinih trenutaka u rimskom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za najboljeg trenera navijači su izabrani Claudija Ranijerija, a za najbolju proslavu gola onu Tottijevu kada je napravio selfie ispred navijača nakon gola u derbiju protiv Lazija. Najbolja sezona u ovoj deceniji bila je ona 2017/18 kada je klub igrao polufinale Lige prvaka.

Kada je riječ o Džeki, on je za rimski klub do sada odigrao 201 utakmicu i postigao 97 golova uz 43 asistencije. Bio je najbolji strijelac italijanske Serije A u sezoni 2016/17.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kova_345
Ponos države ❤️
5 0
zaboti janos
A kad ce nagrada za najepsi aut,istresanje nosa...itd?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi