Edin Džeko promašio penal

Sjajna odbrana golmana Sampdorije

Edin Džeko promašio penal

M. Šljivak

Edin Džeko nije uspio da postigne gol za Romu protiv Sampdorije sa penala.

Edin je preuzeo odgovornost za izvođenje penala u 71. minuti susreta, ali je slabo šutirao i Audero mu je skinuo udarac.

Tako je Edin za sada ostao bez pogotka i nastavljen je niz utakmica u Seriji A u kojima nije uspio da zabije pogodak.

On je ove sezone u italijanskom prvenstvu zabio samo sedam golova u 23 nastupa, a ukupno je zabio 12 golova u sezoni.

Roma trenutno gubi od Sampdorije sa 2:0, a treba svakako istaći da su Edinu u dosadašnjem dijelu meča i poništena dva pogotka.

On je dva puta zatresao mrežu protivnika. Ipak, oba puta su golovi opravdano poništeni i sudija je donosio ispravne odluke.

Međutim, nije Edin uspio da postigne pogodak iz stopostotne šanse. Golman Sampe je pokazao pravu klasu i skinuo mu je udarac koji je bio precizan, ali veoma slab.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je u večerašnjem meču potpuno nadigrana. Sampa sasvim zasluženo ima prednost, a tim Paula Fonsece je ponovo priredio razočarenje svojim navijačima.

Gotovo je sigurno da portugalski stručnjak neće voditi Romu naredne sezone, a pod upitnikom je i ostanak Džeke koji u posljednjih nekoliko mjeseci ne igra na svom nivou.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DamirS
Ja se sjećam njegova 3 penala koja je pucao u karijeri i svaki je promašio. Nevjerovatno da igrač njegovog kalibra sa onakvim šutom ne može pogoditi penal.
7 1
Mahatma.Barbie
Čovjek jednostavno ne treba izvoditi penale. Ima oko 50% uspješnosti sa 11. metara u karijeri.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi