I Džeko je znao izgubiti živce: Ljut kao ris odjurio je u svlačionicu, sočno psovao na bosanskom...

Mladost-ludost

I Džeko je znao izgubiti živce: Ljut kao ris odjurio je u svlačionicu, sočno psovao na bosanskom...

Admin Čaušević

Edin Džeko na vrhunskom nivou igra duže od deset godina. Promijenio je tri od pet najjačih evropskih liga i potpuno zasluženo stekao reputaciju jednog od najboljih napadača svoje generacije. 

S vremenom se Džeko promijenio kako to obično i biva. Sazreo je kao fudbaler i osoba te sada baš i ne radi stvari koje je radio u prošlosti. Reklo bi se "mladost-ludost".

Ponašanjem na terenu i van terena popularni Dijamant je postao primjer svima te ga mnogi mališani opravdano smatraju junakom svog djetinjstva i u njemu vide sportskog uzora. 

Tokom sazrijevanja i Džeko je znao izgubiti živce i jednostavno eksplodirati. Izbaciti bijes iz sebe i ono što mu je u mislima. To se manje-više desi svakom fudbaleru najmanje jednom tokom karijere. 

Sarajlija je karijeru počeo u Željezničaru, zatim je igrao u Češkoj, a potpunu igračku afirmaciju i nagovještaj vrhunske karijere je doživio kao član Wolfsburga u čijem je dresu bio najbolji strijelac Bundeslige, te prvak Njemačke. 

Dok je igrao za Wolfsbrug nakon jedne utakmice protiv HSV-a bio je toliko iznerviran da je na putu u svlačionicu sočno psovao na bosanskom jeziku što se može vidjeti i na snimku ispod.

Naime, u tom susretu Vukovi su vodili s 1:0 upravo golom Džeke, ali su duboko u sudijskoj nadoknadi primili gol za izjednačenje te je meč završen 1:1. 

Inače, bh. napadač je tu sezonu završio kao najbolji strijelac Bundeslige, da bi na zimu 2011. otišao u Manchester City za tada nevjerovatnih 37 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poslije četiri i pol godine u Engleskoj i osvojenih pet trofeja odlazi u Italiju gdje je također potvdio svjetsku klasu. Iako s Romom nije osvojio trofej, bio je najbolji strijelac Europa lige i Serije A u sezoni 2016/17. 

Ljetos je iz Rome prešao u Inter. Imao je zadatak da zamijeni Romelua Lukakua, a obziom šta je do sada pokazao u dresu Nerazzurra može se se reći i da je nadmašio očekivanja svih u milanskom klubu.

Top Komentari

Klicko
Samo bode u oči ovo sarajlija.Dzeko je hercegovac.Tačnije Gačanin.Gacko,grad.Sahatak-sahatak ipo voznje od Mostara
0 8
Bhf111
Da nekad nije takav ne bi uspio ni pola ko sto ke sad. Miralemu fali upravo ta neka hrabrost, ludost i muda da pokaze nesto vise, ali toga nema
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi