Dijamant sve priznao: Kada jedan čovjek u svlačionici digne glas Džeko šuti i sluša!

Bh. napadač govorio za italijanske medije

Dijamant sve priznao: Kada jedan čovjek u svlačionici digne glas Džeko šuti i sluša!

Admin Čaušević

Edin Džeko sa 36 godina na plećima i dalje nastavlja da pokazuje klasu.

Tokom karijere Džeko se u nekim klubovima nalazio u ulozi idealnog rezerviste, dok je u nekim bio neupitni starter i apsolutni vođa napada kao što je to slučaj u reprezentaciji BiH ili je bilo u Wolfsburgu i Romi.

Iako su ga tokom ljeta mnogi otpisivali zbog povratka Romelua Lukaku Džeko je ostao član Nerazzurra, a tokom vikenda je u pobjedi nad Sassuolom postigao dva gola i spasio svoj tim poraza.

I dok Džeko igra redovno, njegov dobar prijatelj i saigrač iz svlačionice, Samir Handanovič prolazi kroz težak period, možda i najteži otkako je u Interu.

Iskusni Slovenac i kapiten Intera je na posljednjih nekoliko mečeva izgubio mjesto startera te je Simone Inzaghi odlučio da više povjerenja da Andreu Onani.

Upravo nakon pobjede nad Sassuolom Džeko je govorio o Handanoviču i njegovoj važnosti u svlačionici višestrukog prvaka Italije.

"Handanovič je važan igrač i čovjek za ekipu i svlačionicu. Kada on priča svi šutimo i slušamo", kazao je Džeko o svom klupskom kapitenu.

Slovenački čuvar mreže je član Intera od 2012. godine gdje je stigao iz Udinesea za 15 miliona eura. Godinama je bio "jedinica" Nerazzurra, ali izgleda da je njegovoj vladavini među stativima došao kraj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bez obzira što je do sada "mali milion" puta spasio svoj tim zaista sjajnim odbranama, čini se da je došlo vrijeme za 12 godina mlađeg Onanu da preuzme primat.

Inače, Handanovič je u posljednjoj godini ugovora sa Interom i prema svemu sudeći ovaj 38-godišnjak će na kraju sezone poslije više od decenije napustiti Giuseppe Meazzu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
Rupa žešća bolji je Onana za klasu ili dvije,Inzagi upravu.
0 2
Handanovic je Slovenac ali koreni su mu iz BH, dakle on je kao drzavljanin Slovenac, po nacioalnosti Bosanac ili Bosnjak.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi