Edin Džeko se emotivnim pismom oprostio o Rome

U Rimu proveo šest godina

Edin Džeko se emotivnim pismom oprostio o Rome

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko sinoć je i zvanično postao igrač Intera.

Poslije šest godina Džeko je napustio Romu, a Rim će mu, kako kaže, ostati u najljepšem sjećanju. Emotivnim saopštenjem zahvalio se svima u tom gradu i klubu.

"Zdravo, Roma. Nakon šest godina došlo je vrijeme da se oprostimo. Ovih dana osjećanja su mi pomiješana. U jednu ruku radujem se novim izazovima, ali s druge strane zastane mi knedla u grlu kada shvatim šta ostavljam.
Znam veoma dobro da jedno obično hvala ne može biti dovoljno da izrazim svu zahvalnost navijačima kluba, Romi i vječnom gradu.

Proživio sam nevjerovatne godine u glavnom gradu i to nikad neću zaboraviti. Na terenu i van njega. Izazovi u ligi, derbi Rima, noći u Ligi prvaka, golovi... Ponosan sam što sam nosio kapitensku traku i učinio ih da proslave 119 golova, ali mi je istovremeno i žao što im nisam poklonio slast osvajanja trofeja.

Šest godina sam nosio ovaj dres s ponosom, boreći se u pobjedama i porazima zajedno sa saigračima, trenerima i svima koji su dio kluba, zajedno s navijačima koji su najvažniji dio onoga što sam smatrao porodicom.

Zahvalan sam svim ljudima koji su mi pomogli i mojoj supruzi Amri na ovoj prelijepoj avanturi. Hvala ovom gradu koji je svjedočio rođenju i odrastanju troje moje djece. Uvijek ćete biti na posebnom mjestu u mom srcu. Hvala, Roma", poručio je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je već stigao da odigra prve minute u dresu novog tima. Iako nije ni predstavljen kao pojačanje Nerazzurra, startao je u prijateljskoj utakmici protiv kijevskog Dinama te je postigao pogodak u 3:0 pobjedi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
Mah, 6 godina u nista, nista dici u zrak... Bezveze, vece sanse ima sad u interu u ove 2 godine, iako se puno ljudi u milanu zali na ovakav potez, jer je prestar, nadam se da ce pokazat kontru.. Dobra ekipa, samo da zabija... ⚜️
11 0
Matic
Kao musemic sa komsijama HAHAHA
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije