Možda je Siniša Mihajlović mislio da nikada neće doći taj dan, ali Edin Džeko ga je nadmašio

Interesantno

Možda je Siniša Mihajlović mislio da nikada neće doći taj dan, ali Edin Džeko ga je nadmašio

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je junak Intera na gostovanju kod Sassuola.

Najbolji igrač Intera u ovom trenutku bez dileme je Džeko, koji je danas s dva gola donio Interu značajna tri boda. Ujedno su to bili njegov jubilarni 100. i 101. gol u najjačem rangu italijanskog nogometa. Osim za Inter, igrao je sezonama i za Romu.

Navijači Intera trenutno slave Edina, koji ih na svojim leđima u izostanku Romelua Lukakua državi "živima", a ujedno je spasio i posao svom treneru Simoneu Inzaghiju.

Uostalom, Džeko je danas nadmašio i legendarnog Sinišu Mihajlovića, pa je u dobi od 36 godina i 205 dana postao najstariji igrač koji je za Inter na utakmici Serije A zabio dva gola. Prethodno je Siniša taj rekord držao kada je 2005. postigao Romi dva gola.

Edin je u engleskoj Premier ligi postigao preko 50, a u Bundesligi preko 70 golova i definitivno je jedan od najboljih napadača Evrope posljednjih 15-ak godina.

Oglasi

Inter se današnjom pobjedom popeo na sedmo mjesto i ima 15 bodova, ali je barem s dvije vezane pobjede najavio bolje dane i izašao iz krize u koju je prethodno upao.

Podsjećamo da je prije nekoliko dana Inter s 1:0 pobijedio Barcelonu, s kojom će već u utorak odmjeriti snage na Camp Nouu u 4. kolu Lige prvaka.

S obzirom na trenutnu formu, za očekivati je da Edin bude ponovo u centru pažnje i da zaigra od prvog minuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edinova statistika danas je impresivna i izgleda ovako:

Na terenu je proveo 90 minuta, postigao dva gola, kreirao jednu šansu, imao 19 dodavanja, tri udarca u okvir gola, 48 dodira s loptom, jedan uspješan start, dva osvojena zračna duela, tri osvojena duela na travi i dva izborena faula.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi