Svi navijači BiH koji imaju kartu sutra će moći ući na stadion
Navijači Bosne i Hercegovine izbjeći će UEFA-ine restrikcije.

Dobre vijesti

Svi navijači BiH koji imaju kartu sutra će moći ući na stadion

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra drugu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i drugu na kojoj će izdržavati kaznu za navijače.

Zmajevi su u posljednjoj utakmici Lige nacija gostovali kod Rumunije u septembru 2022. godine, te su se desili određeni incidenti na tribinama.

Zbog toga je UEFA kaznila N/FSBiH. Protiv Islanda je kapacitet Bilinog polja bio smanjen za 2.000 mjesta, dok je navijačima Bosne i Hercegovine zabranjena kupovina ulaznica za sutrašnju utakmicu protiv Slovačke.

Bez obzira na to, naša reprezenacija imat će kakvu takvu podršku s tribina Nacionalnog stadiona u Bratislavu koji izgleda sjajno pred sutrašnji meč.

Naime, restrikcije važe samo za kupovinu karata, te se one ne mogu kupiti s bh. dokumentom.

Oglasi

Mnogi navijači su kupili karte od Slovaka, te su u dilemi da li će biti provjeravanja dokumenata na ulazu na stadion, a prema našim saznanjima to neće biti slučaj.

Dakle, svaki navijač koji ima kartu, bez problema bi trebao sutra ući na stadion, odnosno ne bi im trabao biti zatražen identifikacioni dokument.

Sa svim tim u vezi, teško je očekivati da će biti nekog organizovanog dolaska bh. navijača ili kortea u Bratislavi, ali Zmajevi će imati podršku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Neće to biti slučaj kao prije deset godina u Žilini kada su Slovaci na svom terenu bili gosti zbog hiljada navijača BiH na tribinama, no dobra je stvar da ćemo ikako imati navijače s obzirom na UEFA-ine restrikcije. 

Utakmica Slovačka - Bosna i Hercegovina igra se sutra s početkom od 20:45, te se nadamo da će navijači i na stadionu i ispred malih ekrana nakon utakmic slaviti novu pobjedu i šest bodova iz prve dvije utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti