Edin Džeko na koljenima i fotografija o kojoj bruji Turska: "Ovo je sramota za naš fudbal"

Nije mogao da izdrži više

Edin Džeko na koljenima i fotografija o kojoj bruji Turska: "Ovo je sramota za naš fudbal"

Esmer Oštraković

Jučer je odigran veliki derbi u okviru 15. kola turske Superlige između Bešiktaša i Fenerbahčea, a gosti su slavili sa 3:1.

Uprkos sjajnoj utakmici, te četiri postignuta gola, sve je palo u drugi plan zbog suđenja glavnog sudije Atille Karaoglana.

Naime, on je svojim potezima izluđivao navijače i igrače, a imun nije ostao ni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

Nekoliko puta je Edin gubio živce i burno reagovao na odluke glavnog sudije, a to su scene na kakve nismo navikli od njega.

Nevjerovatan potez napravio je glavni sudija ove utakmice kada je u 21. minuti bez posebnog razloga pokazao žuti karton.

Oglasi

Džeko je prišao sudiji kako bi nešto rekao, a glavni sudija mu je zbog toga odlučio pokazati žuti karton.

[twitter]https://twitter.com/fatiharslanim/status/1733773839727759502[/twitter]

Odmah je Džeko pokazao na kapitensku traku kako bi objasnio sudiji da ima autroitet i pravo da razgovara sa njim, ali to nije previše pomoglo.

Džeko pao na koljena u nevjerici zbog odluke glavnog sudije

Sredinom drugog poluvremena Szymanski je pao nakon kontakta sa Bailyjem, a Karaoglan je bio udaljen samo nekoliko metara.

Uprkso tome, što je sve bilo jasno glavni sudija se nije oglasio, a sve to je iznerviralo Edina Džeku.

Oglasi

Prvo je kapiten reprezentacije BiH i Fenerbahčea počeo da skače, a zatim je pao na koljena pred sudiju.

[twitter]https://twitter.com/FBora__/status/1733776501240205388[/twitter]

Tek nakon asistencije sudija iz VAR sobe, dosuđen je penal za Fenerbahče.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Jedan navijač odlučio je da sve podijeli na Twitteru, a u sve je umiješao i Edina Džeku.

"Ljudi koji vodite turski fudbal. Dobro pogledajte ovu fotografiju. Čak i Edin Džeko, koji je odigrao stotine utakmica protiv najboljih klubova u Evropi je "ispod radara" za vaše sudije. Ova fotografija je najbolje objašnjenje za sramotu u našem fudbalu. Ovo će ostati zapisano kao velika sramota u vašoj prošlosti", napisao je između ostalog Ugur Onur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi