"Džeko je Bosanac sa područja Osmanskog carstva, on je od nas, a da je Brazilac ili Francuz..."

Turski novinar o kapitenu bh. reprezentacije

"Džeko je Bosanac sa područja Osmanskog carstva, on je od nas, a da je Brazilac ili Francuz..."

Admin Čaušević

Turci su iskopali nevjerovatan podatak o Edinu Džeki prema kojem mu niko u Evropi nije ravan, barem kada je u pitanju dosadašnji dio sezone. Sve to dovoljno govori o kvalitetu popularnog Dijamanta. 

Džeko je u posljednjem meču za Fenerbahce kompletirao hat-trick. Pendikspor je nadigran sa visokih 0:5, a popularni Dijamant je mrežu tresao u razmaku od 20-ak minuta.

Nakon te utakmice Turci su iskopali nevjerovatan podatak o Džeki prema kojem je kapiten bh. reprezentacije najbolji u Evropi.

Naime, gledajući učinak u Ligama petice i turskoj Superligi Džeko je loptu u kaznenom prostoru dodirnuo 83 puta, a odmah iza njega je klupski saigrač Dušan Tadić sa 11 manje dodira.

Sarajlija je svakodnevno tema i turskih medija, pa je tako Džeku odlučio komentarisati i poznati komentator Okay Karacan koji radi kao voditelj na prestižnim tv kanalima u Turskoj.

Oglasi

Karacan je kazao da Džeko nije dovoljno cijenjen zato što je Bosanac, te da ima brazilsko ili francuskog porijeklo sitaucija bi bila potpuno drugačija.

"Da je Edin Džeko bio Brazilac, Britanac ili Francuz, bila bi frka. On je Bosanac sa područja Osmanskog carstva, on je od nas. Generalno ga ne stavljaju u sami vrh...", rekao je Karacan.

Džeko na vrhunskom nivou igra skoro 15-ak godina, opravdano se smatra jednim oda najboljih napadača svoje generacije, međutim opet ima onih koji ga podcjenjuju.

Svoju neupitnu klasu je pokazivao u Manchester Cityju, Romi i Interu, ali generalni dojam je da nije bio tretiran onako kako zaslužuje, pogotovo od strane nekih trenera, prije svih Roberta Mancinija na klupi Građana.

I Inter je proše sezone odlučio da ga pusti kako bi dao prednost Romeluu Lukakuu iako Belgijanac nije imao ništa bolji učinak od Sarajlije, bez obzira što je sedam godina mlađi.

U dosadašnjem dijelu sezone za Fenerbahce Džeko je na 14 mečeva u svim takmičenjima postigao 12 golova te ostvaio sedam asistencija. Najzaslužniji je zašto je istanbulski velikan pobijedio u svakom meču do sada.

Top Komentari

Marro
Dovoljno je reći da turci ne priznaju genocid u Srebrenici a vidimo da ne priznaju ni državu BIH kada kažu da je to osmansko carstvo fujjj
6 1
Hanibal
S podrucja nekadasnjeg Osmanlijskog Carstva (tacno). Ali, nije on Bosanac, vec Bosnjak. Kada ce ova redakcija konacno priznati postojanje jedne 1000-disnje nacije??? Ne mlatite s geografskim pojmovima.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi