"Džeko je našao tim u kojem će završit veličanstvenu karijeru!"

Igra u životnoj formi

"Džeko je našao tim u kojem će završit veličanstvenu karijeru!"

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko proživljava drugu fudbalsku mladost u Turskoj. Ove sezone je nezaustavljiv i već je postigao 10 golova u Superligi, te je najzaslužniji što se nakon dugo vremena među navijačima Fenerbahčea rodila nada da će biti osvojena titula.

S 37 godina, Džeko i dalje impresionira fudbalsku Evropu. U nedjelju je postigao hat-trick protiv Pendikspora i sada ima na kontu 10 golova, što ga izjednačava sa Maurom Icardijem, napadačem iz gradskog rivala Galatasarayja. Vjeruje se da će ovo biti trka Fenera i Galate do samog kraja, ali i Džeke i Icardija za najboljeg strijelca.

Nakon što je ljetos doašo iz Intera, Džeko je postao kapiten i pravi lider Fenera, a njegove igre i dalje se pomno prate u Italiji gdje je ostavio veliki trag noseći dresove Rome i Intera.

Calciomercato je posvetio tekst Dijamantu koji je postigao 10 golova u ligi Turske, te dva u evropskim mečevima. Zahvaljujući tim golovima Fener piše historiju i ima 19 od 19 na početku (n)ove sezone.

"Edin Džeko je nakon godina provedenih u Rimu i Milanu odlučio nastaviti u dresu Fenerbahčea. Džekin utjecaj na turski fudbal bio je razoran i postao je miljenik navijača, postigavši ​​10 golova u 799 minuta u 10 ligaških utakmica", objavio je Calciomercato, koji navodi da su samo trojica trenutno ispred bh. napadača.

Oglasi

"Na listi najboljih evropskih napadača bh. igrač je na osmom mjestu zajedno s Maurom Icardijem, još jednim starim znancem talijanskog fudbala koji igra za Galatasaray. Džeko zaostaje samo za napadačima kalibra Erlinga Haalanda, Kyliana Mbappea i Harryja Kanea".

"37-godišnji Edin Džeko i dalje je odlučan i igra s ciljem da nakon 10 godina vrati prvenstvo u Fenerbahče. Iako je prošlo nekoliko mjeseci od njegovog dolaska u Tursku, ušao je u srca navijača i postao idol, zahvaljujući svojoj dosljednosti i karizmi. Edin Džeko pronašao je tim u kojem će završiti svoju važnu karijeru", stoji na kraju teksta u italijanskom mediju.

Džeko je kroz svoju karijeru igrao za velike klubove kao što su Manchester City, Roma i Inter, što je Bosanca i Hercegovca učinilo zrelim igračem koji je navikao pobjeđivati ​​na važnim i svijetlim scenama poput Turske.

S Fenerom će Edin igrati protiv Trabzonspora narednog vikenda, a onda ponovo dolazi u BiH jer nam slijede u novembru završne dvije utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024. Nažalost, šanse da izborimo EP su već okončane, ali ostaje nam u martu baraž u Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je vodio naš nacionalni tim na Mundijalu 2014. godine i to je bio jedini veliki turnir bh. reprezentacije, ali bilo bi zaista ogromno da uz osvojenu titulu s Fenerom na kraju karijere nastupi i na Euru jer je to nešto što bi bio šlag na kraju.

Kada budemo igrali baraž Lige nacija Edin će slaviti 38. rođendan, tako da nije poznato koliko će još igrati, niti hoće li Fener biti njegova posljednja stanica u karijeri.

Top Komentari

Marro
Zato u reprezentaciji ne može bez teferića i alkohola
2 2
Marro
Što tebi smeta hlopta i ne kaže se nogomet nego fuzbal po pravilu idi u tu nacističku zemlju i navijaj za cionistički bayern ja od kada znam za sebe 13 godina govorim fuzbal kako se kaže nemaš pojma da imaš nebi govorio tako fuzbal je jedino ispravno i možeš pitati koga hoćeš u tom bayernu će ti isto reći hlopta se isto kaže to si valjda učio u školi imam bosanski rječnik 4 hiljade godina i piše hlopta i fuzbal zato ne pričaj gluposti iz nacističkog bayerna dabogda Dortmund bio šampion fuzbala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi