Edin Džeko utakmice protiv Armenije i Grčke igrao povrijeđen

Problemi s ložom

Edin Džeko utakmice protiv Armenije i Grčke igrao povrijeđen

A. Čaušević

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko neopravdano se našao na udaru kritičara poslije utakmica sa Armenijom i Grčkom. 

Razlog zašto Džeko nije igrao na nivou od kojeg se to od njega očekivalo je povreda lože, potvrđeno je za SportSport.ba iz PR službe fudbalera Rome.

Popularni Dijamant je problema s ložom imao još uoči duel sa Armencima. Stisnuo je zube te odlučio pomoći svojim saigračima onoliko koliko je mogao i tako još jednom pokazao koliko mu znači igranje za nacionalni tim naše zemlje.

Da Džeku muči loža iskusni napadač je kazao i u izjavi za zvaničnu stranicu NFSBiH poslije 100. nastupa u dresu Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nekako je 100. nastup nekako bio i težak. Dan, dva, tri, unaprijed svi su mi čestitali, ali ja ne volim kad se priča o nekim stvarima s obzirom da sam imao problema s ložom, ali jednostavno nisam mogao propustiti ovu utakmicu zbog toga sam bio napet. Na kraju se sve odigralo kako treba", kazao je tada Džeko.

Džeko se sada okreće novim klupskim obavezama, 33-godišnjeg Sarajliju novi izazov čeka u nedjelju kada na Olimpico stiže neugodni Napoli. 

Top Komentari

Popaye
Naravno sad ide zaštita Džeke od plaćenih novinara i PR službe,pa ako si ozlijeđen onda jarane prepustiš mjesto zdravom čovjeku ali ne ti moraš da igraš iako si bio igrač manje u obe utakmice.Ugledaj se na jednog Mandžukića lik fino kaže dosta je neka igraju mlađi,lik ode kao viceprvak svijeta a ti pet dana ločeš po Sarajevu i onda na silu igraš.
0 20
epa
pa sto si se forsirao da igras trebao si reci selektrou da te zamjeni u 60 minuti ili da odmaras ovako si kocio citav tim svih 2x90 minuta (izmjena njegova je bila pred kraj poluvremena tako da nije ni bitna toliko)...
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi