Španci tvrde da je Edin Džeko ponuđen čuvenom klubu
Foto - EPA

Bh. napadač još je pod ugovorom s Interom

Španci tvrde da je Edin Džeko ponuđen čuvenom klubu

M. Šljivak

Edin Džeko konstantno se povezuje s odlaskom iz Intera.

Bh. dijamant pao je u drugi plan dolaskom Romelua Lukakua u redove Nerazzurra i gotovo svakodnevno italijanski mediji pronalaze novu sredinu za 36-godišnjeg napadača.

Prije nekoliko dana pojavila se priča o eventualnom odlasku Edina u Valenciju. Ipak, brzo se smirila u italijanskim medijima, no nastavljena je sinoć u španskim.

Poznata fudbalska emisija El Chiringuito donijela je informacije kako je Edin Džeko skupa s urugvajskim fudbalerom Matiasom Vecinom ponuđen Valenciji i da se radi na mogućem transferu.

Trener tima s Mestalle Gennaro Gattuso rado bi Džeku vidio u svojim redovima, ali plata koju ima bh. napadač prevelika je za Šišmiše i moralo bi se naći neko rješenje s Interom.

Oglasi

"Ipak je 'devetka' još uvijek na leđima Bosanca"

Edin Džeko dobio je žestoku konkurenciju u Interu ovog ljeta.

Klub s Giuseppe Meazze odlučio je vratiti belgijskog napadača Romelua Lukakua i izvjesno je da će on imati prednost u odnosu na bh. fudbalera u novoj sezoni.

Dosta se pričalo o tome da bi Džeko zbog dolaska Lukakua mogao napustiti Nerazzurre. Inter je spreman da ga pusti, ali Edin ne želi otići iz ovog kluba gdje ima ugovor do ljeta naredne godine.

Gazzetta dello Sport navodi da je situacija s Džekom sasvim jasna:

"Situacija je sasvim jasna. Edin Džeko ne želi napustiti Inter i za sada nema konkretnih ponuda za njega", piše Gazzetta dello Sport i dalje navodi.

"Za sada Edin ostaje u Inter. Neće biti starter na papiru, ali sezona će biti veoma naporna i pet izmjena će dozvoliti Simoneu Inzaghiju da miješa karte tokom utakmica. Ipak je devetka još uvijek na leđima Bosanca".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Edin želi zadržati svoje mjesto bez obzira na tandem LuLa koji će biti prvi izbor", piše ovaj list.

Edin Džeko je u Inter stigao prošlog ljeta iz Rome. Nastupio je 49 puta za crno-plave iz Milana imao je učinak od 17 golova i 10 asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi