Srbijanska liga bogatija za poznato lice s bh. terena

Rustemović u Radniku

Srbijanska liga bogatija za poznato lice s bh. terena

M. Šljivak

Srbijanski klub FK Radnik Surdulica doveo je u svoje redove 29-godišnjeg veznjaka Edina Rustemovića.

Rustemović, koji ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nedavno je postao slobodan igrač nakon raskida saradnje s kazahstanskim Shakhter Karaganda.

Na novi klub nije dugo čekao. Odlučio je prihvatiti ponudu srbijanskog Radnika iz Surdulice i sigurno će predstavljati pojačanje za ovaj klub koji je trenutno na 16. poziciji srbijanske Super lige.

Rustemović je igrao odličan fudbal u Kazahstanu. Odigrao je 32 utakmice i upisao je pogodak uz sedam asistencija. Odlučio je otići zbog dugovanja koje je klub imao prema njemu.

Svoja potraživanja vjerovatno će morati naplatiti preko Svjetske fudbalske federacije (FIFA) koja bi kao i uvijek uspješno trebala stati u zaštitu fudbalera.

Edin Rustemović je itekako dobro poznato lice s bh. terena. Igrao je za brojne klubove u našoj zemlji među kojima su Sarajevo, Zrinjski, Sloboda i Tuzla City.

Ukupno je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ovaj 29-godišnjak odigrao 144 utakmice i ima učinak od 12 golova i 14 asistencija.

Treba svakako istaći da je Rustemović profesionalni angažman u Bosni i Hercegovini počeo u Drini iz Zvornika, a ovo će mu biti povratak u Srbiju, gdje je ranije nastupao za Sinđelić i OFK Beograd.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Također, jedno vrijeme je igrao i u Turskoj. Kratak period proveo je u ekipi Adana Demirspor, gdje je otišao 2017. godine iz ekipe Sarajeva.

Debi u novom klubu Rustemović bi trebao imati već tokom vikenda na gostovanju kod ekip TSC-a u Bačkoj Topoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi