Ono što je Dortmund danas napravio Bosancu je bruka i sramota, svi znaju šta se sprema Terziću

Ponovo je u centru pažnje

Ono što je Dortmund danas napravio Bosancu je bruka i sramota, svi znaju šta se sprema Terziću

E. Čaušević

Borussia Dortmund potvrdila je danas da je prvi tim dobio pojačanje u stručnom štabu, odnosno da će od 1. januara Nuri Sahin i Lars Bender biti pomoćnici Edina Terzića, no njemački mediji smatraju da se iza svega krije drugačija priča.

Dortmund je odlučio da angažuje svoje nekadašnje fudbalere u stručnom štabu prvog tima i oni su dobili pozicije pomoćnih trenera, a na kormilu ekipe još uvijek će biti Edin Terzić iako mu se već neko vrijeme ozbiljno "trese stolica".

Prethodnih sedmica uveliko se špekuliše o tome da će Terzić dobiti otkaz, te da su se stvari u svlačionici zakomplikovale nakon što su mu pojedini igrači okrenuli leđa.

Njemački mediji otkrili su da su "ustanak" protiv Terzića pokrenuli oni iskusniji igrači i da je kolovođa svega navodno Marco Reus.

Iz kluba su to demantovali i poručili da Terzić ima njihovu punu podršku, a dovođenjem Sahima i Bendera navodno žele da treneru porijeklom iz Bosne i Hercegovine olakšaju stvari u drugom dijelu sezone.

Oglasi

Međutim, kako Kicker piše iza svega se krije drugačija priča, te bi Sahin zapravo mogao postati prvi trener. Terzić ne smije da kiksa u uvodnih par mečeva drugog dijela sezone i ukoliko ne ostvari dobre rezultate sigurno će dobiti otkaz.

Da tada ne bi morali tražiti novog trenera u Dortmundu su angažovali Sahina koji je prethodne dvije godine bio prvi trener turskog Antalyaspora. To znači da ukoliko Terzić dobije otkaz što je čini se već jako blizu da se desi onda će Sahin biti novi trener Dortmunda, a Bender njegov prvi pomoćnik.

Sahin ima tek 35 godina i već je dvije godine u trenerskom poslu. Poziv iz Dortmunda nije mogao da odbije jer je za njega to ogroman korak, a mnogi smatraju da on neće tako dugo obnašati funkciju pomoćnog trenera.

Za Terzića se situacija pogoršava iz dana u dan i iako ima dobar odnos s čelnicima kluba čini se da stvari više ne funkcionišu kao nekada.

Kada je izgubio autoritet i vlast u svlačionici postalo je jasno da će Terzić to teško da preživi, ali također nije ni zaslužio da se u Dortmundu toliko poigravaju s njim iako očito cijela Njemačka zna šta ga čeka u narednim sedmicama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Drugi dio sezone u Bundesligi počinje 12. januara utakmicom Bayern - Hoffenheim, dok dan kasnije Dortmund igra u gostima protiv Darmstadta i Terzić neće imati pravo na kiks u tom meču 17. kola.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi