Subota za pamćenje: Borussia i RB Leipzig također ponudili spektakl
FOTO: EPA

Bundesliga, 14. kolo

Subota za pamćenje: Borussia i RB Leipzig također ponudili spektakl

Haris Zilić

Druga subota u decembru defnitivno je rezervisana za fenomenalne fudbalske mečeve u Evropi, a novi spektakl stigao nam je iz Bundeslige. Borussia je nastavila da igra toplo-hladno i večeras su propustili priliku da se približe vrhu tabele. Milioneri su na svom terenu u derbiju 14. kola dočekali RB Leipzig, a gosti su slavili rezultatom 3:2.

Da će ovo biti loša noć za Borussiu dalo se naslutiti u 15. minuti kada je Hummels dobio direktan crveni karton, tako da su domaćini skoro cijelu utakmicu igrali s igračem manje.

Kada krene naopako, onda se ne zaustavlja, to su igrači Borussije večeras osjetili na svojoj koži. U 32. minuti Bensebaini postiže autogol za 0:1.

Ipak u šestoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Borussia s igračem manje stiže do 1:1, strijelac je bio Sule na asistenciju Brandta.

U nastavku su gosti pruzeli kontrolu igru, obzirom da su imali igrača više na terenu što je nekako bilo i za očekivati.

Oglasi

Vrlo brzo su ponovo iskoristili igrača više. U 54. minuti Baumgartner je pogodio za 1:2.

Nakon drugog gola Leipziga, Borussia se nije predvala, dali su sve od sebe da pokušaju s igračem manje doći barem do boda, ali gosti su bili dobro skocnetrisani i na kraju postigli i treći gol preko Pulsena u prvoj minuti sudijske nadoknade, asistencija je pripisana Forsbergu.

Da ovaj spektakl dobije konačan pečat pobrinula se Borussia. U trećoj minuti sudijske nadoknade vremena Fullkrug pogađa za konačnih 2:3, asistent je bio Brandt.

Borussia je tako propustila prilku da se približi Bayernu na četiri boda zaostatka, a Leverkusenu na sedam bodova i ostali su petoplasirani sa 25 bodova. RB Leipziga se sada odvojio na četvrtoj poziciji sa 29 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 14. kolo:

Borussia Dortmund - RB Leipzig 2:3

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi