Trabzon slavi Edina Višću: Golčina bivšeg Zmaja za veliki korak ka tituli prvaka!
Foto: Screenshot

Minimalna pobjeda protiv Kasimpaše

Trabzon slavi Edina Višću: Golčina bivšeg Zmaja za veliki korak ka tituli prvaka!

Eldar Ganibegović

Trabzonspor je u 24. kolu turske Superlige s 1:0 slavio protiv Kasimpaše.

Junak domaćeg tima bio je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća, koji je na asistenciju Tokoza postigao fenomenalan gol u 6. minuti za, kasnije će se ispostaviti, kapitalna tri boda svog tima.

[twitter]https://twitter.com/tsruhu61video/status/1489949227899887623?s=20&t=gUT5gnNQj3nM8YPiaHfB6Q[/twitter]

Naredno veće uzbuđenje vidjeli smo tek u 68. minuti, kada je Kasimpaša mogao do izjednačenja, ali Eysseric pogađa samo stativu.

Obje ekipe utakmicu su završile sa po deset igrača, s obzirom na to da su Bruno Peres i Valentin Eysseric u 75. minuti dobili po drugi žuti karton.

Za Višću je ovo drugi pogodak za Trabzonspor od dolaska ovog januara iz Basaksehira, a ukupno je ove sezone postigao šest golova uz osam asistencija u Superligi.

Oglasi

Ekipa Trabzonspora prva je na tabeli s 57 bodova, devet više i utakmicom više od Konyaspora koji je drugoplasirani, dok je Kasimpaša na 13. poziciji sa 27 poena.

U narednom kolu igra se veliki derbi između Trabzonspora i Konyaspora, dok će Kasimpaša dočekati Alanyaspor.

Treba spomenuti i da je Karagumruk s 1:0 savladao Yeni Malatyaspor, a Ervin Zukanović je u igru ušao u sudijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 24. kolo:

Trabzonspor - Kasimpaša 1:0 (Višća 6')
Karagumruk - Yeni Malatyaspor (Dursun 63')

Top Komentari

IceTrae
ovaj nezna hodat kad igra za reprezantaciju a u Turskoj ligi pretvori se u messia.
5 0
Bosnaa
Ima nesto truhlo u nasoj repki zato ne treba kriviti uvijek igraca ako mu ne ide a ocigledno je to primjer Visca koji je deff jedan od najboljih u Turskoj
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi