Edin Višća nije imao dilemu kome da pokloni današnji pogodak

Za navijače koji su ga čekali

Edin Višća nije imao dilemu kome da pokloni današnji pogodak

E. Škorić

Bivši reprezentativac BiH Edin Višća donio je danas velika tri boda Trabzonsporu.

Višća je u samoj završnici iskoristio grešku odbrane Galatasaryja i sjajnim udarcem zadao težak udarac domaćinu, a Trabzonsporu trasirao put prema tituli.

Ovo je bivšem igraču Bašakšehira bio peti pogodak u Super ligi ove sezone, ali bez dileme jedan od najdražih u kompletnoj karijeri.

"Trabzonspor izlazi na teren da osvoji svaki bod. Pitali smo se šta radimo u svlačionici na poluvremenu, a u drugom nismo dali Galatasarayju nikakvu šansu. Bit ćemo šampioni, neka to svi znaju!", poručio je Višća, dodavši:

"Trabzonspor i njegovi navijači me želi godinama, ovaj gol njima posvećujem. Čeka nas dug put, ima još 15 utakmica, ali danas smo dobili jako važnu utakmicu. Sad ćemo se malo odmoriti, pa idemo svi zajedno prema cilju".

Višću je Trabzonspor kupio od Bašakšehira za oko 4,3 miliona eura, a dio novca će na osnovu fonda solidarnosti pripasti bivšim klubovima Budućnosti iz Banovića i sarajevskom Željezničaru.

Višća je u Bašakšehir stigao 2011. godine i odigrao je čak 398 utakmica na kojima je postigao 110 golova i dodao 118 asistencija. Nekoliko godina je već kapiten Basaksehira sa kojim je osvojio jednu titulu prvaka Turske.

On je na predstavljanju u Trabzonsporu rekao da se nada novoj tituli, da je svjestan u kakav klub je došao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trabzon sada ima 54 boda, te čak devet bodova više od drugoplasiranog Konyaspora.

Top Komentari

Viscu treba vratit u reprezentaciju. Pod hitno.
4 0
Malmi_Suomi
Kažu Višća levat? Bravo kralju , bravo opet ćeš biti šampion Turske sa TS. Nema veze imaš sve i turci te drže ko " kap vode na dlanu, jer si insan ". Sretno
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi