Edin Višća i njegov Basaksehir su novi vladari Turske!

Osvojena prva titula prvaka Turske

Edin Višća i njegov Basaksehir su novi vladari Turske!

Basaksehir je novi šampion Turske!

Naš reprezentativac Edin Višća konačno je došao do dugo čekane titule u turskom prvenstvu, a dočekao ju je večeras poslije poraza Trabzonspora od Konyaspora na domaćem terenu od 3:4!

Zanimljivo da je Trabzonspor u ovom susretu vodio 3:1, a izgubio je jer je primio čak tri gola u posljednjih 20-ak minuta. U pobjedi gostiju učestvovao je i Riad Bajić s jednim pogotkom. 

Basaksehir je u isto vrijeme počeo susret protiv Kayserispora i vodi sa 1:0. Taj meč još nije završen jer je bio prekid od 15 minuta zbog kvara na reflektorima. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako god da je Trabzonspor završio, Basaksehir bi u slučaju pobjede bio šampion.

Inače, ovo je za Basaksehir prva titula prvaka Turske. Klub je član Superlige od 2007. godine.  

Top Komentari

JJ90
Ja mislim da ste vi ovaj naslov smislili i spremili prije dvije godine.. LOL
6 3
nijepoznat
Mashalla ,cestitam ljubi brat
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi