Trener Trabzona potvrdio srceparajuće vijesti: Edinu Višći večeras je najteže!

Tek se vratio na teren nakon teške povrede

Trener Trabzona potvrdio srceparajuće vijesti: Edinu Višći večeras je najteže!

E. Čaušević

Bivši bh. reprezentativac Edin Višća zadobio je večeras povredu lijevog ramena na utakmici protiv Karagumruka i početkom drugog poluvremena morao je izaći s terena, a iz Turske nam ne stižu ponovo baš lijepe vijesti.

Višća je propustio skoro cijeli prvi dio sezone jer je već u drugom kolu zadobio prelom ruke zbog čega je morao na operaciju i čak tri mjeseca bio je van terena.

Bh. fudbaler se nakon tri mjeseca pauze vratio na teren prethodnog vikenda u derbiju protiv Fenerbahčea, a Višća je i večeras protiv Karagumruka dobio priliku da igra od prve minute.

Trabzonspor je doživio težak poraz od 4:1 na gostovanju kod ekipe koju s klupe predvodi legendarni Andrea Pirlo, ali sve to bilo je u sjeni zbog povrede Višće.

Bh. fudbaler je početkom drugog poluvremena nezgodno pao nakon duela s jednim od igrača Karagumruka i odmah je po izrazu njegovog lica bilo jasno da nešto nije kako treba.

Oglasi

Višća se odmah uhvatio za lijevo rame i zatražio je ljekarsku pomoć, a ubrzo nakon toga bio je primoran da izađe iz igre i kolima hitne pomoći zaputi se u bolnicu na dodatne preglede.

O bivšem bh. reprezentativcu nakon utakmice govorio je i trener njegove ekipe Abdullah Avici koji nije saopštio baš lijepe vijesti.

Avici je potvrdio da je povreda koju je Višća zadobio teže prirode i da ga nažalost prema svemu sudeći ponovo očekuje duga pauza.

"Višća je slomio ključnu kost. Sutra će nakon novih pregleda biti jasno da li će morati na operaciju ili ne. Želim mu brz oporavak", rekao je trener Trabzonspora nakon večerašnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turski mediji navode da će oporavak bh. fudbalera u najboljem slučaju trajati dva mjeseca i da bismo ga na terenu ponovo mogli gledati tek u martu iduće godine.

Višća je u Trabzon stigao prije godinu dana iz Bašakšehira i pokazao se kao odlično pojačanje i oduševio je igrama u drugom dijelu sezone. No, ova sezona počela je na najgori način i nažalost pehovi za Višću su se nastavili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi