Edin Višća u petak pozdravlja navijače novog kluba
Foto - EPA

Odlazi nakon 10 godina

Edin Višća u petak pozdravlja navijače novog kluba

M. Šljivak

Edin Višća uskoro će postati novi član Trabzonspora.

Vodeći tim turskog prvenstva dogovorio je dolazak iskusnog 31-godišnjeg fudbalera, a transfer će koštati oko četiri miliona eura s bonusima.

Dogovor između Višće, Bašakšehira i Trabzonspora je postignut. Očekuje se zvanična objava o transferu i on bi trebao doći jako brzo.

Turski mediji javljaju da će bh. fudbaler u petak biti na tribinama Medical Park stadiona u Trabzonu na meču s Malatyasporom i bit će predstavljen navijačima.

Trabzonspor nezaustavljivo juriša ka tituli prvaka Turske. Imaju sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Konyaspor i dolazak Višće bi im sasvim sigurno donio dodatnu kvalitetu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Edin Višća je više od 10 godina član Bašakšehira u čije redove je stigao iz FK Željezničar 2011. godine.

Ukupno je 31-godišnji fudbaler odigrao 398 utakmica za istanbulski klub i ostvario je učinak od 110 golova i 118 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije